ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καναδάς: 16 νεκροί στη μαζικότερη δολοφονική επίθεση στην ιστορία της χώρας (φωτό, βίντεο)

Καναδάς: 16 νεκροί στη μαζικότερη δολοφονική επίθεση στην ιστορία της χώρας (φωτό, βίντεο)

O Kαναδάς είναι μια χώρα η οποία, αντίθετα απ΄ότι πιστεύουν πολλοί είναι ικανή να παράξει απίστευτης βαρβαρότητας έγκλημα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη λογική.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές χθες Κυριακή (19/4), ο 51χρονος Γκάμπριελ Γουόρτμαν ήταν ο δράστης της μαζικότερης επίθεσης στον Καναδά, αφού 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, στην επαρχία της Νέας Σκωτίας.

​Ο απολογισμός των μαζικών επιθέσεων, στην επαρχία της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, είναι πλέον 16 νεκροί, συμπεριλαμβανομένης και μιας αστυνομικού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε ως ο 51χρονος Γκάμπριελ Γουόρτμαν, έχει εξουδετερωθεί από τις αρχές και άρχισε τις επιθέσεις, από το Πόρταπικ, το βράδυ του Σαββάτου (18/04), και ύστερα επεκτάθηκε σε πολλές τοποθεσίες της επαρχίας.


https://twitter.com/RCMPNS/status/1251841546862952453

Ο Κρις Λέδερ, υπεύθυνος εγκληματικών υποθέσεων της καναδικής αστυνομίας, στη Νέα Σκωτία, ανέφερε ότι οι αρχές κλήθηκαν σ’ ένα σπίτι στην επαρχία και εκεί βρήκαν πολλά θύματα.

Ο δράστης δεν ήταν εκεί και έτσι οι αρχές δήλωσαν ότι εκείνος είχε διαπράξει πολλές ανθρωποκτονίες και στο βόρειο τμήμα της Νέας Σκωτίας.

Ο ύποπτος έκανε την αστυνομία να εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του και ο 51χρονος ήταν ντυμένος, τουλάχιστον εν μέρει, με αστυνομική στολή και οδηγούσε αυτοκίνητο, που έμοιαζε με περιπολικό.


​Ο κ. Λέδερ επισήμανε ότι ο δράστης έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών, με την καταδίωξη να σταματά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, περίπου 35 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα της επαρχίας, δηλαδή το Χάλιφαξ.

Ο πρωθυπουργός της Νέας Σκωτίας, Στίβεν ΜακΝιλ, δήλωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρόκειται για μία από τις πλέον αναίτιες βίαιες ενέργειες στην ιστορία της επαρχίας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.