Σε εφαρμογή μπαίνει απ’ αύριο, Τετάρτη, μια τεχνολογική εφαρμογή η οποία θα παρακολουθεί, μέσω τεχνολογιών γεωγραφικού εντοπισμού, τα ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού.
Τα άτομα που θεωρούνται ως ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού καθώς και ασθενείς που έχουν συμπτώματα οξείων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού ή πάσχουν από οξείες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, θα παρακολουθούνται μέσω τεχνολογιών γεωγραφικού εντοπισμού, αναφέρεται σε απόφαση του δημάρχου της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.
Η παρακολούθηση θα γίνεται, για να διαπιστώνεται εάν τα εν λόγω άτομα τηρούν τα περιοριστικά μέτρα που τους επιβάλλονται. Για τον σκοπό αυτό όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “θα χρησιμοποιούνται τεχνολογίες ηλεκτρονικής παρακολούθησης της συγκεκριμένης γεωγραφικής τοποθεσίας που βρίσκεται ο πολίτης”.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν συζητήσαν για την εμπειρία της κάθε χώρας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, και για την κατάσταση στην Συρία, όπως συνάγεται από τις ανακοινώσεις που εξέδωσε τόσο η ιρανική προεδρία όσο και το Κρεμλίνο.
Ο πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η συνεργασία στα περιφερειακά ζητήματα και να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής προεδρίας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία, υπογράμμισε τη σημασία των κοινών προσπαθειών, της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι πρόεδροι Πούτιν και Ροχανί, προτίθενται να συνεργασθούν για την επίτευξη μια μακροπρόθεσμης διευθέτησης της κρίσης στην Συρία.