Ζωές που… παραξενεύουν φαίνεται πως είχαν ή έχουν οι απανταχού τζιχαντιστές του ISIS.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην Βρετανό ράπερ που πολέμησε με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, ανέφεραν αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης της χώρας σύμφωνα με το Reuters.

Ο ‘Αμπντελ – Μαζέντ ‘Αμπντελ Μπάρι συνελήφθη στη πόλη της Αλμερίας, στη νότια Ισπανία, όπου έμενε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα μαζί με δύο άλλα πρόσωπα που επίσης συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια του «λουκέτου» εξαιτίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο άνδρας αυτός εμφανιζόταν σε προπαγανδιστικές και σκληρές φωτογραφίες από εγκλήματα του ISIS.

Τα ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφεραν ότι ο αιγυπτιακής καταγωγής ‘Αμπντελ-Μαζέντ ‘Αμπντελ Μπάρι έχασε την βρετανική του υπηκοότητα μετά την ένταξή του στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή είναι μια σημαντική σύλληψη», δήλωσε μια πηγή ασφαλείας στο Reuters.

Ο συλληφθείς είναι ο γιος του Άντελ Άμπντελ Μπάρι, ενός Αιγύπτιου ο οποίος το 2015 καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη σε φυλακή των ΗΠΑ για βομβαρδισμούς το 1998 στην Κένυα και την Τανζανία που σκότωσαν 224 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κρατούμενος πέρασε αρκετά χρόνια σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ. Είναι μια προσωπικότητα ιδιαίτερα βίαιη, ενώ το εγκληματικό του προφίλ τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του ισπανικού ΥΠΕΣ.