ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Σύντομα θα έχουμε καλά νέα από την Λιβύη…» – Αντιδράσεις στην Τυνησία για τουρκική βάση

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Σύντομα θα έχουμε καλά νέα από την Λιβύη…» – Αντιδράσεις στην Τυνησία για τουρκική βάση

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το απόγευμα της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο, σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Τουρκία αναφέρθηκε και σε ζητήματα ασφάλειας τόσο για την Συρία όσο και για τη Λιβύη.

Για την κατάσταση στην βορειοαμερικανική χώρα ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έρχονται σύντομα καλές ειδήσεις από την Λιβύη, καθώς όπως είπε και… προέβλεψε ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ βρίσκεται σε σταδιακή αποδυνάμωση, χωρίς να εξηγήσει περαιτέρω τι εννοεί.

Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στην υπόσχεσή της για στήριξη της «εθνικής» κυβέρνησης της χώρας, ώστε να «μεταμορφώσει την περιοχή σε μια περιφέρεια ειρήνης».


Τώρα εάν εννοεί «καλά» νέα σαν τα παρακάτω, τότε σίγουρα θα έχει πολλά τέτοια.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257363829421420544

https://twitter.com/LNA2019M/status/1257114266571812865

Αντιδράσεις στην Τυνησία για τουρκική βάση

Το Ελεύθερο Συνταγματικό Κόμμα της Τυνησίας υπέβαλε σχέδιο νόμου στο κοινοβούλιο που στοχεύει στην απόρριψη εξωτερικών παρεμβάσεων και συγκεκριμένα αντιτίθεται στη δημιουργία μιας τουρκικής βάσης στη Τυνησία προκειμένου να γίνονται επεμβάσεις στη Λιβύη.

Το κόμμα κατά τη συνεδρίαση απευθύνθηκε στον επικεφαλής του κοινοβουλίου και στον επικεφαλής του κόμματος Ενάντα, Ρασίντι Γκανουσί, που είναι ο πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τυνησία, επισημαίνοντας τις ύποπτες διασυνδέσεις του με τη συμμαχία Τουρκίας- Κατάρ που υποστηρίζει τις ένοπλες ομάδες στη Λιβύη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι μυστικές κινήσεις του κόμματος Ενάντα παραβιάζουν τους νόμους και τους διπλωματικούς κανόνες και προσωπικά ο Γκανουσί, που έκανε μυστικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος αποφάσισε να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Γκανουσί προσπαθεί να περάσει οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία και το Κατάρ στο κοινοβούλιο εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και δημιουργούν υποψίες και αμφιβολίες επιβεβαιώνοντας τους φόβους της κρυφής επιθυμίας ορισμένων οργανώσεων και κομμάτων να μετατρέψουν το έδαφος της Τυνησίας σε βάση Logistics διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις επέμβασης στη Λιβύη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.