ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εγκαταλείπουν οι ιρανικές δυνάμεις τη Συρία; – Τι αναφέρουν ισραηλινά δημοσιεύματα

Εγκαταλείπουν οι ιρανικές δυνάμεις τη Συρία; – Τι αναφέρουν ισραηλινά δημοσιεύματα

Οι ιρανικές δυνάμεις απομακρύνονται από τη Συρία και κλείνουν στρατιωτικές βάσεις εκεί, λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί, ο λόγος για αποχώρηση, έστω και σταδιακή είναι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, που έχουν σκοπό να δώσουν το μήνυμα στη Συρία πως το Ιράν δεν είναι σύμμαχος, αλλά βάρος.

Η μονομαχία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν άρχισε πριν περίπου μία δεκαετία, αφού το Ιράν αποφάσισε να να βοηθήσει τη Συρία έναντι της εισβολής εξτρεμιστών μουσουλμάνων ανταρτών από διάφορες χώρες, στέλνοντας στρατό και ενόπλους για τη στήριξη της συριακής κυβέρνησης. Το Ισραήλ θεωρεί ότι το Ιράν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη Συρία σα βατήρα για μελλοντικές επιθέσεις εναντίον του, κάτι που έχει σχετικά πετύχει στον Λίβανο με τη Χεσμπολάχ, τονίζουν οι «Times of Israel».

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανέφεραν ότι η αποχώρηση των Ιρανών παρατηρείται τους τελευταίους μήνες. Με τη σειρά τους, οι IDF λένε πως η στάση του Ιράν έχει αλλάξει τουλάχιστον από το 2018. Οι αξιωματούχοι αποδίδουν τις ισραηλινές επιτυχίες και στη δολοφονία του Ιρανού Στρατηγού Qassem Soleimani από τις ΗΠΑ, νωρίτερα το 2020, που άφησε την Τεχεράνη χωρίς έναν από τους ικανότερους στρατηγούς του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη με τον Άσσαντ να αποκαθιστά την κυριαρχία της κυβέρνησης στα συριακά εδάφη, έχει εκλείψει και η ανάγκη για αυξημένη ιρανική παρουσία στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.