ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κινεζική αναδίπλωση: «Είμαστε ανοικτοί σε έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού»

Κινεζική αναδίπλωση: «Είμαστε ανοικτοί σε έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού»

H Κίνα είναι ανοιχτή στη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για να διαπιστωθεί η προέλευση του κορωνοϊού που έχει πλήξει όλον τον κόσμο, δήλωσε σήμερα σε ένα γερμανικό περιοδικό ο πρεσβευτής της Κίνας στο Βερολίνο την ώρα που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο ιός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο.

Η Κίνα έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ και της Αυστραλίας για τους χειρισμούς από το Πεκίνο της πανδημίας υποστηρίζοντας ότι αυτοί είναι ανοιχτοί και διαφανείς παρά τις αυξανόμενες υποψίες για την ακρίβεια του επίσημου αριθμού των νεκρών.

«Είμαστε ανοιχτοί σε μια διεθνή έρευνα. Υποστηρίζουμε την ανταλλαγή ερευνών μεταξύ των επιστημόνων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel ο Βου Κεν σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Αλλά απορρίπτουμε το να βάζουν την Κίνα στο εδώλιο του κατηγορουμένου χωρίς στοιχεία υποθέτοντας ότι είναι ένοχη και στη συνέχεια αναζητώντας αποδείξεις μέσω μιας αποκαλούμενης διεθνούς έρευνας», τόνισε.

Η Αυστραλία έχει ζητήσει τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την προέλευση και την εξάπλωση του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία πως ο ιός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο χωρίς να τα κατονομάζουν. Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτει και έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.