ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 18 ανθρώπους κατά τη διάρκεια γάμου

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 18 ανθρώπους κατά τη διάρκεια γάμου

Νεκροί δεκαοχτώ άνθρωποι από επίθεση ενόλπλων κατά τη διάρκεια γάμου στην πολιτεία Καντούνα, στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, περιοχή όπου μαίνονται βίαια επεισόδια, δήλωσαν χθες Δευτέρα τοπικοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, οι ένοπλοι, που κινούνταν με μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν στο χωριό Κούκουμ-Ντάτζι, στην περιοχή Καουρά, το βράδυ της Κυριακής και άνοιξαν πυρ εναντίον των καλεσμένων σε γάμο.

«Σκότωσαν 18 ανθρώπους στη γαμήλια τελετή και τραυμάτισαν άλλους 30, στην πλειονότητά τους νέους άνδρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπέγκε Κατούκα Αγιούμπα, ο περιφερειάρχης. «Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι τρεις υπέκυψαν σε νοσοκομείο» όπου διακομίστηκαν, διευκρίνισε ο ίδιος.

Δεν είναι σαφές το κίνητρο της επίθεσης. Η περιοχή έχει μετατραπεί επανειλημμένα σε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ μουσουλμάνων κτηνοτρόφων και χριστιανών αγροτών.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε επίθεση, αλλά δεν έδωσε απολογισμό. «Μας αναφέρθηκε ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, αλλά δεν έχουμε ακόμη οριστικό αριθμό θυμάτων», είπε ο Μοχάμεντ Τζαλίγκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο νότιο τμήμα της πολιτείας Καντούνα, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πλειονότητα χριστιανικός, ξεσπούν τα τελευταία χρόνια αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς οι προστριβές για τα δικαιώματα πρόσβασης στα βοσκοτόπια και στο νερό έχουν εκτραχυνθεί. Το τελευταίο διάστημα, οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν, με τις πολιτειακές αρχές να καταβάλλουν προσπάθειες να υπάρξει ανακωχή, χωρίς επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.