ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αγία Πετρούπολη: Κοινή επιθεώρηση ρωσικού και κινεζικού Στόλου από Β.Πούτιν – «Θα απαντήσουμε στο ΝΑΤΟ»

Ο Ρώσος πρόεδρος απαντά στην ανάπτυξη πυραύλων του ΝΑΤΟ στην Γερμανία

Αγία Πετρούπολη: Κοινή επιθεώρηση ρωσικού και κινεζικού Στόλου από Β.Πούτιν – «Θα απαντήσουμε στο ΝΑΤΟ»

Η Ρωσία θα αναπτύξει νέα όπλα κρούσης ως απάντηση στη σχεδιαζόμενη στάθμευση των αμερικανικών πυραύλων μεγάλου  βεληνεκούς και υπερηχητικών πυραύλων στη Γερμανία, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της μεγάλης  ναυτικής παρέλασης στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν υποσχέθηκε «αντίμετρα» αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα ξεκινήσουν να αναπτύσσουν τα όπλα το 2026, για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή άμυνα μετά την επιχείρηση  της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Εάν οι ΗΠΑ εφαρμόσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρούμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές μορατόριουμ που επιβλήθηκε προηγουμένως στην ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της ικανότητας των παράκτιων δυνάμεων του ναυτικού μας», είπε αρχικά ο Πούτιν.

Πρόσθεσε δε, ότι η ανάπτυξη κατάλληλων συστημάτων από τη Μόσχα βρίσκεται «στο τελικό της στάδιο».

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και η Μόσχα έχουν επισημάνει τις τελευταίες εβδομάδες την ετοιμότητά τους να αναπτύξουν επίγεια όπλα μεσαίου βεληνεκούς που ήταν απαγορευμένα για δεκαετίες βάσει της συνθήκης ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης του 1987. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συμφωνία το 2019, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι διεξήγαγε δοκιμές πυραύλων που την παραβίασαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.