ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άγρια δολοφονία στη Σαρδηνία: Αυτός είναι ο 52χρονος που σκότωσε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά (φωτο) 

Πυροβόλησε τη μάνα του και έναν γείτονα

Άγρια δολοφονία στη Σαρδηνία: Αυτός είναι ο 52χρονος που σκότωσε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά (φωτο) 

Μία οικογενειακή τραγωδία καταγράφηκε σήμερα το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας όπου ο 52χρονος Ρομπέρτο Γκλεμπόνι, εργάτης σε τοπική βιομηχανία, έπειτα από καυγά, πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγό του, 43 ετών, και την κόρη του Μαρτίνα, 26 ετών.

Επίσης τραυμάτισε βαρύτατα την μητέρα του, η οποία ζούσε σε διπλανό διαμέρισμα, και έναν γείτονα, ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε, ο οποίος είχε σπεύσει σε βοήθεια.

Το 11χρονο παιδί του πέθανε λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο δράστης, στο τέλος της δολοφονικής αυτής μανίας, αυτοκτόνησε.

Η σφαγή ξεκίνησε στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Ιχνουσά, όπου ο Γκλεμπόνι σκότωσε τη σύζυγό του και την κόρη τους, Μαρτίνα, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διαδικασία χωρισμού.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε τους άλλους δύο γιους του, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 9χρονο, ενώ ο 14χρονος κατάφερε να επιβιώσει, αν και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Γκλεμπόνι πυροβόλησε επίσης έναν γείτονα, τον 59χρονο Πάολο Σάνα, ο οποίος φαίνεται να παρενέβη όταν άκουσε τους πυροβολισμούς και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη συνέχεια, ο Γκλεμπόνι πήγε στο σπίτι της 84χρονης μητέρας του, στην οδό Γκοναρίο Πίνα, όπου την πυροβόλησε στο κεφάλι, αφήνοντάς την σοβαρά τραυματισμένη. Αφού ολοκλήρωσε την τραγική του πράξη, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας μια ημιαυτόματη πιστόλα διαμετρήματος 7,65mm, την οποία κατείχε νόμιμα για αθλητική χρήση.

Οι αρχές, που ειδοποιήθηκαν από γείτονες, προσπαθούν τώρα να ανασυνθέσουν τη δυναμική των γεγονότων και τα κίνητρα πίσω από τη σφαγή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση της νομάρχου Αλεσάντρα Νίγκρο.

«Είσαι η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου» έγραφε η κόρη για τον πατέρα της

Η Μαρτίνα, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, είχε πρόσφατα αποφοιτήσει το 2022 και στην αφιέρωση της πτυχιακής της εργασίας είχε γράψει για τον πατέρα της, αποκαλώντας τον «τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου».

Στην εικόνα προφίλ που είχε επιλέξει, από την ημέρα της αποφοίτησής της από τη Νομική, φαίνεται μια φωτογραφία που περιβάλλεται από μια δάφνινη στεφάνη και δύο αφιερώσεις. Η μία αφιέρωση ήταν για τη μητέρα της, με τα λόγια «που πίστεψε σε μένα πριν καν πιστέψω εγώ», ενώ η άλλη αφιέρωση απευθυνόταν στον πατέρα της: «Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου».

Η Μαρτίνα και η μητέρα της διατηρούσαν επίσης προφίλ στο Instagram, αλλά οι λογαριασμοί τους ήταν ιδιωτικοί και δεν ήταν προσβάσιμοι από τρίτους.

Στο προφίλ Facebook της μητέρας της, η φωτογραφία που είχε επιλέξει ήταν ένα κοντινό πορτρέτο όπου εμφανιζόταν μαζί με τη Μαρτίνα, κάτι που αποτυπώνει την ιδιαίτερη σημασία των δεσμών, σε μια οικογένεια που πλέον βυθίστηκε στη φρίκη μιας τραγωδίας, της οποίας τα αίτια ερευνώνται ακόμα από τις αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο προφίλ της Μαρτίνας στο Facebook, όπου είχε ανεβάσει ελάχιστες φωτογραφίες, βρίσκονται εικόνες όπως μια καρδιά φτιαγμένη στην άμμο με μικρά βότσαλα, μια φωτογραφία τάξης με τους συμφοιτητές της, στιγμές χαράς με τις φίλες της, και μια εκδρομή σε ένα πάρκο περιπέτειας. Μετά την αποφοίτησή της, είχε κάνει ένα διάστημα πρακτικής στο Δικαστήριο της Νουόρο, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.