ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Αγρίεψε» ο Ζελένσκι: Απείλησε το Ιράν με… «καταστροφικές συνέπειες» εάν δώσει πυραύλους στην Ρωσία!

Παραδόθηκε ήδη το πρώτο φορτίο 200 πυραύλων

«Αγρίεψε» ο  Ζελένσκι:  Απείλησε το Ιράν με…  «καταστροφικές συνέπειες» εάν δώσει πυραύλους στην Ρωσία!

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε στις 7 Σεπτεμβρίου ότι εάν το Ιράν παράσχει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία, «θα αντιμετωπίσει καταστροφικές συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις Ουκρανίας-Ιράν».

Το Κίεβο έκανε τη δήλωση ως αντίδραση στις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το Ιράν έστειλε βαλλιστικούς πυραύλους για να ενισχύσει τις ρωσικές δυνάμεις εν μέσω της συνεχιζόμενης επιχείρησης  στην Ουκρανία.

«Για περισσότερα από δύο χρόνια τώρα, η Ουκρανία υφίσταται καθημερινές ρωσικές τρομοκρατικές επιθέσεις με όλα τα είδη φονικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν εμβαθύνει τη στρατιωτική συνεργασία τα τελευταία χρόνια, με τη Ρωσία να λαμβάνει εκτεταμένες προμήθειες με drones καμικάζι Shahed που χρησιμοποιούνται τακτικά για να στοχεύουν πόλεις και υποδομές της Ουκρανίας.

Η ιρανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι παρείχε όπλα στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πλήρους πολέμου.

«Η εμβάθυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ιράν αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο», σχολίασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Times έγραψε ότι σύμφωνα με άγνωστη ουκρανική στρατιωτική πηγή, ένα φορτίο 200 ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων με αυτονομία 120 χιλιομέτρων  έφτασε ήδη σε απροσδιόριστο λιμάνι στην Κασπία Θάλασσα στις 4 Σεπτεμβρίου.

Οι ειδικοί είπαν στην Kyiv Independent ότι αυτοί οι τακτικοί πύραυλοι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην πρώτη γραμμή.

«Είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε στόχους που σχετίζονται με δράση στην πρώτη γραμμή, στρατιωτικούς στόχους, κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης, θέσεις διοίκησης, στρατώνες, αποθήκες καυσίμων – αυτοί είναι το είδος των στόχων που θα χτυπούσατε με έναν τακτικό πύραυλο», είπε ο Fabian Ο Hinz, ερευνητής για αμυντικές και στρατιωτικές αναλύσεις στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, δήλωσε στην Kyiv Independent.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι «θορυβημένες» από τις αναφορές και ότι το Ιράν που προμηθεύει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία θα συνιστούσε «δραματική κλιμάκωση» στην υποστήριξη της Τεχεράνης στον πόλεμο της Μόσχας.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι η μεταφορά είχε πραγματοποιηθεί, αλλά η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει τους συμμάχους τους για την κίνηση τις τελευταίες ημέρες.

Η Ρωσία έχει το δικό της οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων που χρησιμοποιεί στην Ουκρανία, όπως οι πύραυλοι Kinzhal ή Iskander-M. Η Μόσχα έχει επίσης λάβει βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να στοχεύουν πόλεις της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.