ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Ψοφάει» για αδιέξοδες κομματικές κάλπες και για συναυλίες ο Έλληνας που χρωστά ο καθένας 94.000 ευρώ από την ώρα που γεννιέται. Καμία ελπίδα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αιφνιδιασμός στο Κρεμλίνο από την επίσκεψη Τ.Μπάιντεν στο Κίεβο – Μόσχα: «Από τις 21/2 δεν θα υπάρχει επιστροφή» (upd)

Όσα ανέφερε στο διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος

Αιφνιδιασμός στο Κρεμλίνο από την επίσκεψη Τ.Μπάιντεν στο Κίεβο – Μόσχα: «Από τις 21/2 δεν θα υπάρχει επιστροφή» (upd)

(Ανανέωση, αρχικό κείμενο, 20/2) Ερωτήματα αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει φωτεινή επιγραφή στη Μόσχα του ρωσικού πρακτορείου MiG σύμφωνα με το οποίο σήμερα 21/2 θα είναι ιστορική ημέρα.

Όπως ανέφεραν εχθές (20/2): «Αύριο θα είναι μια ιστορική ημέρα. Από αύριο δεν θα υπάρξει επιστροφή», αναφέρεται στη φωτεινή επιγραφή, η οποία  φυσικά έχει αναρτηθεί με την άδεια της ρωσικής κυβέρνησης.

Τι θα γίνει όμως στις 21 Φεβρουαρίου;

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, στις 21 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό για την κατάσταση του έθνους.

Αυτό είχε ανακοινώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την Παρασκευή. Κάθε χρόνο ο Ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί μια ανάλογη ομιλία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό στις 21/2, εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της Δύσης μετά τις αποτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση» (η οποία συγκροτείται από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).

Η ομιλία πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση ότι η Μόσχα αναγνωρίζει τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχιθείσες «δημοκρατίες» του Ντονμπάς, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ως ανεξάρτητα κράτη.

Έπειτα διέταξε την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων σε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ ως «ειρηνευτικών δυνάμεων», και ακολούθησε η επέμβαση τρεις μέρες μετά.

Στο διάγγελμά του δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του στη χώρα έως ότου η Ρωσία πετύχει τους στόχους της, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την Δύση για την έναρξη των συγκρούσεων.

Θα προχωρήσουμε «βήμα-βήμα, προσεκτικά και με συνέπεια», είπε σημειώνοντας ότι «η Ουκρανία και το Ντονμπάς έχουν γίνει σύμβολο του απόλυτου ψεύδους». Ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε την Δύση για την επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Επίσης, η Δύση, όπως είπε, αποσύρεται από «θεμελιώδεις συμφωνίες» και κάνει «υποκριτικές δηλώσεις».

H Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε – τρομοκράτες, Ναζί, «ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο» – για να πολεμήσει τη Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας

Ο Πούτιν κατηγορεί τη Δύση για «ατελείωτη ροή κατηγοριών κατά της Ρωσίας» στην πρόσφατη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου και λέει ότι «η Δύση απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» ως αποτέλεσμα των πολέμων και κατηγορεί τη Δύση ότι διέπραξε πολλαπλά πραξικοπήματα.

Το 2022 πάλι στην ίδια ημερομηνία και λίγο πριν την στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία  ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναγγείλει την  ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, στο Ντονμπάς.

Πολλοί έτσι αναρωτούνται τι μπορεί να πει αύριο ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο.

Σίγουρα δεν θα είναι κάτι το αισιόδοξο. Από τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήρθε το πρώτο σχόλιο της Ρωσίας για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας πριν επισκεφθεί την Ουκρανία.

Μέσω Telegram, ο Μεντβέντεφ κατηγόρησε τον Τζο Μπάιντεν ότι «υποσχέθηκε πολλά όπλα και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο». Όπως υποστηρίζει, «υπήρξαν αμοιβαίες επικλήσεις για τη νίκη που θα ερχόταν με νέα όπλα και ένα θαρραλέο λαό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Δύση πραγματικά παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο αρκετά τακτικά. Σε τεράστιες ποσότητες, επιτρέποντας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των χωρών του ΝΑΤΟ να κερδίσει χρήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.