Αϊτινός δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο Πορτ-ο-Πρενς αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο, καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση για την απελευθέρωση συλληφθέντα και προφυλακισθέντα συναδέλφου του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή.

Ο Ρομελσόν Βιλσέν βρισκόταν, μαζί με άλλους εργαζόμενους σε ΜΜΕ, μπροστά σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας: διαδήλωνε ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συνάδελφός του Ρομπέ Ντιμάνς, που συνελήφθη ώρες νωρίτερα.

«Χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου»

Η ιατρική πηγή είπε πως ο Ρομελσόν Βιλσέν «πέρασε μερικά λεπτά στα επείγοντα προτού υποκύψει».

«Κατά τα ευρήματα νευροχειρουργού, χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου» στο κεφάλι, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος συλλογικότητας εργαζομένων σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Αϊτής, της οποίας το θύμα ήταν μέλος, κατηγόρησε την αστυνομία για τον θάνατό του.

«Η αστυνομία έκανε κατάχρηση δακρυγόνων», είπε ο Ρενάλντ Πετί-Φρερ, που συμμετείχε επίσης στη διαδήλωση.

«Είδα αστυνομικό να χρησιμοποιεί το τουφέκι εφόδου του. Άκουσα εκπυρσοκροτήσεις, κατόπιν είδα τον δημοσιογράφο να κείτεται αιμόφυρτος».

«Πέρασαν ώρες προτού διακομιστεί σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Πετί-Φρερ, ο οποίος κατήγγειλε πως χτυπήθηκε επίσης από αστυνομικούς.

Αϊτή: Σε όξυνση οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Ο θάνατος του δημοσιογράφου καταγράφηκε μια εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του πτώματος του ραδιοφωνικού παρουσιαστή Γκάρι Τες στη νότια Αϊτή και την απόπειρα δολοφονίας του Ρομπερσόν Αλφόνς, δημοσιογράφου – ερευνητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) καταδίκασε την επίθεση εναντίον του κ. Αλφόνς και απαίτησε να διενεργηθεί έρευνα για τη δολοφονία του Γκάρι Τες.