ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ακτή Ελεφαντοστού: Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό

Συχνό φαινόμενο τα τροχαία στην Ακτή Ελεφαντοστού

Ακτή Ελεφαντοστού: Δεκαπέντε νεκροί σε σύγκρουση μικρού λεωφορείου με φορτηγό

Δεκαπέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προχθές Σάββατο όταν μικρό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στο κεντρικό τμήμα της Ακτής Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Μεταφορών, ο Αμαντού Κονέ.

«Το Σάββατο, περί τις 19:00 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 21:00 ώρα Ελλάδας) έγινε σοβαρό τροχαίο ανάμεσα στις πόλεις Κατιολά και Μπουακέ», διευκρίνισε ο υπουργός σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Στο δυστύχημα, που είχε βαρύ απολογισμό, 15 νεκρούς και τραυματίες, βυθίζοντας εκ νέου τη χώρα μας στο πένθος, ενεπλάκησαν μικρό λεωφορείο και φορτηγό που μετέφερε εμπορεύματα, που ήταν ακινητοποιημένο», πρόσθεσε ο κ. Κονέ.

Συχνό φαινόμενο τα τροχαία στην Ακτή Ελεφαντοστού

Τα φονικά τροχαία είναι συχνά στην αφρικανική χώρα, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου και πολλών οχημάτων, καθώς και λόγω του επικίνδυνου τρόπου με τον οποίο κινούνται ορισμένοι οδηγοί.

Δεν είναι λίγοι οι αυτοκινητιστές που έχουν αγοράσει άδειες οδήγησης χωρίς να πάνε ποτέ σε σχολές οδηγών.

Την 1η Μαρτίου, στην Ακτή Ελεφαντοστού τέθηκε σε εφαρμογή σύστημα αξιολόγησης για τους οδηγούς. Κάθε κάτοχος άδειας οδήγησης πιστώνεται καταρχήν 12 πόντους, που όμως μπορεί να αφαιρούνται, ανάλογα με τις παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Από 1.000 ως 1.500 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους της Ακτής Ελεφαντοστού, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.