Η ρωσική φρεγάτα κατευθυνόμενων πυραύλων Admiral Gorshkov έφτασε στο λιμάνι του Οράν στην Αλγερία, ανέφερε σήμερα το γραφείο Τύπου του ρωσικού Βόρειου Στόλου.

«Σήμερα μια ναυτική ομάδα του Βόρειου Στόλου με επικεφαλής τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, σε αποστολή ανάπτυξης μεγάλων αποστάσεων, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι του Οράν της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας» ανέφερε το γραφείο Τύπου. μία δήλωση.

Η ρωσική πυραυλική φρεγάτα έφτασε στο λιμάνι του Οράν μαζί με το  δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin.

Η επίσκεψη των ρωσικών πλοίων θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στις 24 Ιουλίου ότι η ναυτική ομάδα του Βόρειου Στόλου με επικεφαλής τη φρεγάτα Admiral Gorshkov διέσχισε το στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα πραγματοποιήσει μια σειρά από εκπαιδευτικές αποστολές στη Μεσόγειο Θάλασσα και θα εξασκήσει τη διαλειτουργικότητα με άλλα συμμαχικά πλοία.

Προγραμματίζονται επίσης διπλωματικού χαρακτήρα επισκέψεις στα λιμάνια των χωρών της Μεσογείου, ανέφερε.

Η φρεγάτα Admiral Gorshkov ξεκίνησε την ανάπτυξή της στις αποστολές μεγάλων αποστάσεων στις 17 Μαΐου.

Οι στόχοι της ανάπτυξης είναι τόσο η «επίδειξη της ρωσικής ναυτικής σημαίας». όσο και η διασφάλιση της ναυτικής παρουσίας σε επιχειρησιακά σημαντικές περιοχές.

Η ρωσική φρεγάτα έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια της Αβάνας στην Κούβα και της Λα Γκουάιρα στη Βενεζουέλα.

Η φρεγάτα της κλάσης Project 22350 που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί για παρατεταμένα διαστήματα, να πολεμά αποτελεσματικά τις εχθρικές ναυτικές, εναέριες και υποβρύχιες δυνάμεις και να εκτελεί χτυπήματα σε επίγειους, παράκτιους και επιφανειακούς στόχους σε απόσταση άνω των 1.000 χιλιομέτρων.

Το πολεμικό πλοίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Severnaya Verf (μέρος της United Shipbuilding Corporation) και εντάχθηκε στο ρωσικό Ναυτικό τον Ιούλιο του 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φρεγάτα αναβαθμίστηκε το 2021 για να φέρει τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά όπλα Tsirkon.