ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα – Ζητούν την παραίτηση Ε.Ράμα

Τραυματίστηκαν αστυνομικοί και τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές

Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα – Ζητούν την παραίτηση Ε.Ράμα

Kατά τη διάρκεια διαδήλωσης υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα το βράδυ της Δευτέρας στα Τίρανα ξέσπασαν επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 10 αστυνομικοί και τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και εκπρόσωπο της αλβανικής αστυνομίας.

Χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος και συγκεντρώθηκαν στην αλβανική πρωτεύουσα, μεταδίδει το AFP. Οι πρώτες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από κυβερνητικά κτίρια, κάνοντας χρήση μολότοφ. Ακολούθως, το πλήθος κατευθύνθηκε στα κεντρικά γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα, όπου άναψαν φωτιά στην εξωτερική πύλη και έκαψαν μια αφίσα του πρωθυπουργού.

Άλλοι διαδηλωτές προκάλεσαν βανδαλισμούς στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και σε έναν σταθμό λεωφορείων, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει την Αλβανία σε βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά.

«Θα συνεχίσουμε τις ενέργειες πολιτικής ανυπακοής έως ότου παραιτηθεί ο Ράμα», είπε ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Φλαμούρ Νόκα σε δημοσιογράφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προηγούμενη εβδομάδα, βουλευτές του PD πέταξαν τις καρέκλες τους έξω από το κοινοβούλιο και άναψαν φωτιές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινή φυλάκισης ενός έτους που επιβλήθηκε στον συνάδελφό τους Ερβίν Σαλιάνι. Η αλβανική αντιπολίτευση καταγγέλλει «πράξη εκδίκησης και πολιτικής τρομοκρατίας», για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.