Δεν είδα πολύ ζωηράδα για τα Τέμπη, σήμερα. Ίσως ήταν ο καύσωνας η αιτία...

Αμερικανικά αντίποινα σε ΕΕ για την σύλληψη Γκεοργκέσκου: Ο Μ.Ρούμπιο ακύρωσε τη συνάντησή του με την Κ.Κάλας!

Ελάχιστη ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί!

Αμερικανικά αντίποινα σε ΕΕ για την σύλληψη Γκεοργκέσκου: Ο Μ.Ρούμπιο ακύρωσε τη συνάντησή του με την Κ.Κάλας!

Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλλας, δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά την επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον «λόγω προβλημάτων προγραμματισμού», σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η «Ύπατη» Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος Κάγια Κάλλας, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον στις 26 και 27 Φεβρουαρίου και είχε προγραμματιστεί συνάντησή της με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η πρώτη που θα γινόταν επί αμερικανικού εδάφους αφού οι δυο τους είχαν συναντηθεί κατά την διάρκεια της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου νωρίτερα τον Φεβρουάριο.

Λίγο όμως μετά την είδηση της σύλληψης του Γκεοργκέσκου, κατόπιν εντολής των Βρυξελλών, το αμερικανικό ΥΠΕΞ προχώρησε στην ακύρωση της συνάντησης.

Η Κάλλας αναμενόταν να συναντηθεί με τον Ρούμπιο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ουάσιγκτον όπου θα συζητούσαν τις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, εν μέσω των πρωτοβουλιών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

Έτσι η Εσθονή «Υπατη» θα αρκεστεί σε συναντήσεις μόνο με Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές για να συζητήσουν τον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας και πως θα μπορέσουν να τον συνεχίσουν και τις διατλαντικές σχέσεις.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει ότι για αυτούς η ΕΕ δεν είναι παίκτης», σχολίασε δεικτικά διπλωμάτης της ΕΕ για την ακυρωθείσα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. συνάντηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Εσθονίας άσκησε κριτική στον χειρισμό του πολέμου στην Ουκρανία από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, καταγγέλλοντας την κλήση του Τραμπ με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν ως μια μορφή «κατευνασμού».

Με τέτοιες δηλώσεις δεν είναι καθόλου παράξενο που η «Ύπατη», η οποία είναι ένα από τα «γεράκια» των Βρυξελλών επιθυμώντας διακαώς τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία, δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.