ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Οι ισραηλινές επιδρομές μπορεί να έχουν γυρίσει τη Χεζμπολάχ 20 χρόνια πίσω»

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εργάζονται για να πείσουν το Ισραήλ να μην κλιμακώσει περαιτέρω, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο

Αμερικανοί αξιωματούχοι: «Οι ισραηλινές επιδρομές μπορεί να έχουν γυρίσει τη Χεζμπολάχ 20 χρόνια πίσω»

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο CNN ότι οι μαζικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο τις τελευταίες ημέρες έχουν αποδυναμώσει σημαντικά την Χεζμπολάχ, γεγονός που «ενδεχομένως την έχει οδηγήσει 20 χρόνια πίσω».

«Πιθανώς τους πήγαν 20 χρόνια πίσω», ανέφερε αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού εναντίον της λιβανέζικης οργάνωσης που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Ενώ τα χτυπήματα φαίνεται να έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τη Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να εργάζονται για να πείσουν το Ισραήλ να μην κλιμακώσει περαιτέρω, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Πεζεσκιάν: Να μην γίνει ο Λίβανος μια «νέα Γάζα»

Την ίδια στιγμή, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν ξεκαθαρίζει ότι η Χεζμπολάχ δεν μπορεί να σταθεί μόνη της απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο «προστατεύεται, υποστηρίζεται και λαμβάνει προμήθειες από δυτικές χώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ είναι καλά οπλισμένο και έχει πρόσβαση σε οπλικά συστήματα της Δύσης, προσθέτοντας πως τα τρέχοντα γεγονότα μπορεί να εξελιχθούν σε μια περιφερειακή σύγκρουση που «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για το μέλλον του κόσμου».

Μάλιστα, ο Πεζεσκιάν εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο Λίβανος να γίνει «μια άλλη Γάζα στα χέρια του Ισραήλ».

Νέες προειδοποιήσεις των IDF στους κατοίκους του Λιβάνου

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, οι IDF εξέδωσαν νέες προειδοποιήσεις προς τους πολίτες του Λιβάνου, σε χωριά όπου η Χεζμπολάχ έχει αποθηκεύσει πυρομαχικά σε σπίτια, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές κατά της οργάνωσης θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα.

«Εάν βρίσκεστε κοντά ή μέσα σε κτίρια της Χεζμπολάχ ή σε αυτά που χρησιμοποιούνται από αυτήν για την αποθήκευση όπλων, πρέπει να απομακρυνθείτε από τα κτίρια αυτά τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο μακριά ή έξω από το χωριό, αμέσως», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία της Χεζμπολάχ θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο», προσθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.