ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέο συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ισραηλινά JDAM ισοπεδώνουν το αρχηγείο του Νασράλα

Αμερικανός Γερουσιαστής: Με αμερικανικές βόμβες των 900 χλγρ. σκότωσαν τον Νασράλα

Νέο  συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που ισραηλινά JDAM ισοπεδώνουν το αρχηγείο  του Νασράλα

Οι  βόμβες  που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για να σκοτώσει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή ήταν κατευθυνόμενα όπλ JDAM  αμερικανικής κατασκευής, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός γερουσιαστής.

Ο Μαρκ Κέλι, πρόεδρος της Υποεπιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για την Αεροπορία, είπε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε μια βόμβα Mark 84 βάρους 900 κιλών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη που κάνει Αμερικανός αξιωματούχος για το είδος των πυρομαχικών που χρησιμοποιήθηκαν.

«Βλέπουμε περισσότερη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών (Joint Direct Attack Munitions ή JDAM) και συνεχίζουμε να παρέχουμε αυτά τα όπλα», είπε ο Κέλι.

«Αυτή η βόμβα των 2.000 λιβρών (900 κιλά) που χρησιμοποιήθηκε, ήταν μια βόμβα της σειράς Mark 84, για να εξοντωθεί ο Χασάν Νασράλα», είπε.

Τα JDAM μετατρέπουν σε κατευθυνόμενο όπλο τις απλές, μη κατευθυνόμενες βόμβες, χρησιμοποιώντας πτερύγια και ένα σύστημα καθοδήγησης GPS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.