Αναστάτωση επικράτησε στην κηδεία ενός βρέφους 8 μηνών στην Correia Pinto της Βραζιλίας, όταν εκείνο άρχισε να κουνάει το χεράκι του μέσα στο φέρετρο.

Η μικρή Κιάρα Σάντος κηρύχθηκε νεκρή στο νοσοκομείο. Οι γονείς ετοίμασαν την κηδεία και το παιδί τοποθετήθηκε στο φέρετρο.

Όταν όμως ένας συγγενής άγγιξε τα δάχτυλα της Κιάρα, το 8 μηνών βρέφος του έσφιξε το χέρι. Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, όλοι έτρεξαν στο παιδί για να διαπιστωθεί ότι ανέπνεε ακόμα.

Η Kιάρα μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο – περίπου 16 ώρες αφότου οι γιατροί πίστευαν ότι είχε πεθάνει – αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το βρέφος είχε σφυγμό και επίπεδο κορεσμού οξυγόνου 84%. Δεν είχαν βρει επίσης κανένα ίχνος νεκρικής ακαμψίας που συνήθως επέρχεται 6 με 8 ώρες μετά τον θάνατο.

Ο συντετριμμένος πατέρας της, Κριστιάνο Σάντος, δήλωσε: «Ήμασταν ήδη συντετριμμένοι. Μετά ήρθε λίγη ελπίδα, αλλά τελικά αυτό συνέβη».

Το περιστατικό συνέβη όταν το σώμα της Κιάρα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Faustino Riscarolli στο Correia Pinto, στην πολιτεία Santa Catarina της Βραζιλίας, στο γραφείο τελετών.

Το νοσοκομείο, που τώρα αντιμετωπίζει έρευνα από την εξειδικευμένη επιστημονική αστυνομία της Βραζιλίας, παραδέχτηκε ότι είχε δηλώσει ότι το παιδί πέθανε 16 ώρες νωρίτερα και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ξανά τον θάνατο κάποιες ώρες αργότερα, όταν το παιδί επέστρεψε στο νοσοκομείο.

Το Δημαρχείο Correia Pinto ζήτησε αργότερα συγγνώμη από την οικογένεια του βρέφους και υποσχέθηκε πλήρη έρευνα με έκθεση σε 30 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!