ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανησυχία: Φωτογράφησαν Tornado της Luftwaffe να φέρουν πυρηνικές βόμβες Β61 στις ΗΠΑ

Όλο και πιο κοντά στον ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία το ΝΑΤΟ

Ανησυχία:  Φωτογράφησαν Tornado της Luftwaffe να φέρουν  πυρηνικές βόμβες Β61 στις ΗΠΑ

Αίσθηση που δημιουργεί ανησυχία έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός γερμανικού μαχητικού Tornado το οποίο επιχειρούσε από την αμερικανική βάση Edwards στην Καλιφόρνια να φέρει μια πυρηνική βόμβα.

Η εικόνα, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον χρήστη TaskForce23, δείχνει το μαχητικό  εξοπλισμένο με μια εκπαιδευτική πυρηνική βόμβα B61-12, μια μη εκρηκτική έκδοση του όπλου που χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ανέφερε το Newsweek.

Η πυρηνική βόμβα B61-12 είναι η τελευταία παραλλαγή της οικογένειας B61, με διάφορες εκρηκτικές αποδόσεις έως και 50 κιλοτόνους TNT. Για σύγκριση, οι ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945 είχαν απόδοση 15 και 25 κιλοτόνους, αντίστοιχα.

Ο Sören Schmelz, εκπρόσωπος του γερμανικού γραφείου προμηθειών της Bundeswehr, επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη βρίσκονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της εκστρατείας «Silent Companion 24».

«Και τα δύο αεροσκάφη βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ για δοκιμή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Edwards, ενώ οι μετρήσεις διεξήχθησαν στο Tonopah Test Range στη Νεβάδα», είπε ο Schmelz σε ένα email στο Newsweek. Πρόσθεσε ότι και τα δύο αεροσκάφη θα επέστρεφαν στη Γερμανία μεταξύ 11 και 13 Σεπτεμβρίου.

Το αεροσκάφος Tornado είναι επί του παρόντος το μαχητικό αεροσκάφος  της Γερμανίας που προορίζεται για την μεταφορά  πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αν και αναμένεται να αντικατασταθεί σε αυτό το ρόλο μελλοντικά από το F-35.

«Αυτή η δοκιμή υπογραμμίζει τον ρόλο της Γερμανίας στη στρατηγική πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ, εν μέσω αυξανόμενων παγκόσμιων εντάσεων. Η συνεχής συμμετοχή της Γερμανίας σε τέτοιες ασκήσεις διασφαλίζει ότι διατηρεί τις επιχειρησιακές δυνατότητες που απαιτούνται για την πυρηνική αποστολή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε η . Bundeswehr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.