ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κατάρρευση ηθικού: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών στο Χάρκοβο – Τρεις νεκροί

Οι στρατιωτικοί «χρησιμοποίησαν όπλα» μέσα στη μονάδα τους εξαιτίας «προσωπικών διαφορών» λένε οι Ουκρανοί

Κατάρρευση ηθικού: Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ουκρανών στρατιωτών στο Χάρκοβο – Τρεις νεκροί

Mονάδα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιωτικούς οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά της χώρας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τέσσερις.

Οι στρατιωτικοί «χρησιμοποίησαν όπλα» μέσα στη μονάδα τους εξαιτίας «προσωπικών διαφορών», έκανε γνωστό η μεραρχία Χορτίτσια.

«Η διοίκηση της μονάδας έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί να επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια συμβάντα», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο ουκρανικός Στρατός δεν ξεκαθάρισε ποιος ευθυνόταν, ούτε ποια ήταν τα κίνητρα. Περιορίστηκε να αναφέρει πως οι στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν τα υπηρεσιακά τους όπλα για προσωπικούς και όχι στρατιωτικούς σκοπούς.

Η βία μεταξύ στρατιωτικών εν ενεργεία είναι λεπτό ζήτημα στην Ουκρανία, πάντως τόσο σοβαρά επεισόδια, όπως οι ανταλλαγές πυρών, θεωρούνταν σπάνια.

Η πραγματικότητα είναι πως το ηθικό των Ουκρανών έχει πέσει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες καθώς υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα ενώ οι απώλειες τους είναι τεράστιες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.