Το CNN ανέφερε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποτίθεται πως «έλαβαν πληροφορίες για ένα ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας» με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ στην Πενσιλβάνια σχετιζόταν με οτιδήποτε σχετικό.

Οι πληροφορίες αυτές υποτίθεται πως «προκάλεσαν νέες ανησυχίες για τα κενά ασφαλείας στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια» και οδήγησαν τη Μυστική Υπηρεσία να «ενισχύσει την προστασία του πρώην προέδρου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι.

Προφανώς αυτό είναι αντιφατικό, αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά ήταν ο, οπλισμένος με ημιαυτόματο τυφέκιο, δράστης στον Τραμπ για πάνω από 8 ολόκληρα λεπτά.

Η αναφορά του CNN σχετικά με το ιρανικό σχέδιο συμπίπτει σε ύποπτη χρονική στιγμή, μετά δηλαδή από τις καταγγελίας της ουκρανικής αντιπολίτευσης και της Ρωσίας οι οποίες εμπλέκουν το καθεστώς Ζελένσκι στην οργάνωση της δολοφονίας, ως μια προσπάθεια να απομακρυνθεί η δημόσια συζήτηση από αυτές τις αναφορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Ζελένσκι θεωρεί τον Τραμπ απειλή για την εξουσία του λόγω των εκκλήσεων του τελευταίου για ειρήνη στην Ουκρανία.