ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Αρμενία: Επικείμενη η αποχώρησή της από τον Οργανισμό Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας

Για «στρατηγικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή» μίλησε ο Νικόλ Πασινιάν

Αρμενία: Επικείμενη η αποχώρησή της από τον Οργανισμό Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας

Ο φιλοδυτικός πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρηση της χώρας από τον Οργανισμό Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Η απόφαση αυτή ενισχύεται από την πρόσφατη είδηση ότι η Γεωργία προετοιμάζεται να αποκαταστήσει πλήρως τις διπλωματικές της σχέσεις με τη Ρωσία, καθιστώντας αυτήν την αλλαγή ρόλων πολύ σημαντική σε στρατηγικό επίπεδο.

Η Αρμενία, ως στρατιωτικός σύμμαχος, έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη ως προς τη Ρωσία, με μικρή διάθεση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος του Συμφώνου.

Ούτε η αποχώρηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν κατάφερε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αρμενία, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια να προσεγγίσει τους Δυτικούς.

Περαιτέρω, το υπάρχον σύστημα «παράλληλων εισαγωγών» όπου αγαθά εισάγονταν στη Ρωσία μέσω των γεωργιανών λιμανιών και της Αρμενίας, δεν συναντά εμπόδια από την απόφαση της αρμενικής ηγεσίας να απομακρυνθεί από τη ρωσική οικονομία.

Τουναντίον, η Γεωργία θα αναλάβει πλήρως τον αναβαθμισμένο εμπορικό ρόλο που δημιουργεί το κενό της αρμενικής συμμετοχής.

Το μόνο σημαντικό στρατηγικό στοιχείο της Αρμενίας είναι ο διάδρομος Ζανγκεζούρ, για τον οποίο θα απαιτηθεί διαμεσολάβηση με το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αποχώρηση της Αρμενίας από τον CSTO σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής και σίγουρα μια σημαντική στροφή στις στρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή του Καυκάσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.