ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αρμενία: Αποχωρεί από τον CSTO ανακοίνωσε ο Νικόλ Πασινιάν – Το «ΝΑΤΟ της Ανατολής» δέχεται σοβαρό πλήγμα

«Μπορούμε να αλλάξουμε την απόφασή μας ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Νικόλ Πασινιάν

Αρμενία: Αποχωρεί από τον CSTO ανακοίνωσε ο Νικόλ Πασινιάν – Το «ΝΑΤΟ της Ανατολής» δέχεται σοβαρό πλήγμα

Ο φιλοδυτικός πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η Αρμενία ολοκλήρωσε επίσημα και πλήρως την αναστολή συμμετοχής της στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) σε όλα τα επίπεδα, αλλά ότι «η απόφαση μπορεί να αλλάξει».

«Η Δημοκρατία της Αρμενίας έχει «παγώσει» τη συμμετοχή της στον CSTO σε όλα τα επίπεδα και σε αυτό το στάδιο, θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι επαρκής», είπε ο Πασινιάν.

Ο CSTO, που ιδρύθηκε το 2002, περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν.

Στις αρχές του 2024, η Αρμενία απείλησε να αποχωρήσει από τον οργανισμό και, τον Μάιο, αρνήθηκε να συμμετέχει στη χρηματοδότηση παρά το γεγονός ότι ενέκρινε τον προϋπολογισμό του περασμένου Νοεμβρίου.

«Μπορεί να γίνει συζήτηση, κάποιος να πει ότι φτάνει και κάποιος να πει ότι δεν αρκεί, αλλά εδώ πρέπει να δούμε ποιος έχει αρμοδιότητες αξιολόγησης» είπε ο Πασινιάν για την απόφαση.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επανεξετάσει την απόφαση της στο μέλλον, αλλά δεν βλέπει την ανάγκη να το κάνει προς το παρόν.

Η Αρμενία, ως στρατιωτικός σύμμαχος, έχει αποδειχθεί αναξιόπιστη ως προς τη Ρωσία, με μικρή διάθεση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ως μέλος του Συμφώνου.

Ούτε η αποχώρηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν κατάφερε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την Αρμενία, η οποία συνεχίζει την προσπάθεια να προσεγγίσει τους Δυτικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απομένει να φανεί στη συνέχεια το πόσο θα μπορέσει η Αρμενία να βασίζεται στη Δύση για την ασφάλειά της, κάτι το οποίο είναι ήδη λανθασμένο σαν κίνηση, με το Αζερμπαϊτζάν, τον διαχρονικό εχθρό του Γερεβάν να έχει εξαιρετικές σχέσεις με την ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, ενώ και η κάποτε φιλοδυτική Γεωργία να στρέφεται δυναμικά εκ νέου στη Ρωσία για να σταθεροποιήσει τη θέση της στον Καύκασο και την ασφάλειά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.