ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...

Αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μετά τη φονική επίθεση της Χεζμπολάχ: «Είμαστε σε πόλεμο»

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ εντοπίστηκαν από την ισραηλινή Αεροπορία (IAF) το βράδυ της Κυριακής

Αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μετά τη φονική επίθεση της Χεζμπολάχ: «Είμαστε σε πόλεμο»

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτζι Χαλέβι είπε ότι «είμαστε σε πόλεμο και μια επίθεση σε μια βάση εκπαίδευσης είναι δύσκολη και τα αποτελέσματα είναι οδυνηρά».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χεζμπολάχ εντοπίστηκαν από την ισραηλινή Αεροπορία (IAF) το βράδυ της Κυριακής – αλλά ενώ το ένα καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών κοντά στη Χάιφα, ο στρατός έχασε τα ίχνη του δεύτερου.

Το drone εικάζεται ότι συνετρίβη ή αναχαιτίστηκε μετά την πτώση των ραντάρ της IAF, προσθέτουν οι αναφορές. Από το χτύπημα σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες -όλοι 19 ετών- και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου εν τω μεταξύ ανέφερε ότι 51 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα την Κυριακή από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Άλλοι 174 τραυματίστηκαν, προσθέτει το υπουργείο.

Είκοσι δύο από τους νεκρούς ήταν στην περιοχή της οροσειράς του Λιβάνου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενώ 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη νότια περιοχή Ναμπατιέ. Άλλοι πέντε σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επιδρομή στο χωριό Μαιφαντούν, δυτικά του Κάστρου Μποφόρ.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι σειρήνες που προειδοποιούν για εισερχόμενους πυραύλους ήχησαν γύρω από την περιοχή της Χάιφα σήμερα το πρωί, με τουλάχιστον ένα «βλήμα» να πέφτει σε ανοιχτή περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Χεζμπολάχ έχει επανειλημμένα βάλει στο στόχαστρο τη Χάιφα, μια πόλη-λιμάνι που φιλοξενεί περίπου 250.000 κατοίκους. Την περασμένη εβδομάδα, ρουκέτες έπληξαν την πόλη, το πρώτο τέτοιο περιστατικό μετά τον πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου το 2006.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.