ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Αυστραλία: Γυναίκα σφήνωσε ανάμεσα σε δύο βράχους για επτά ώρες επειδή προσπάθησε… να πιάσει το κινητό της (φωτο)

Φαίνονταν μόνο τα πέλματά της

Αυστραλία: Γυναίκα σφήνωσε ανάμεσα σε δύο βράχους για επτά ώρες επειδή προσπάθησε… να πιάσει το κινητό της (φωτο)

Μια γυναίκα στην Αυστραλία σφήνωσε ανάποδα για επτά ώρες ανάμεσα σε δύο βράχους, επειδή προσπάθησε να πιάσει το κινητό της τηλέφωνο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε προ ημερών στην Χάντερ Βάλεϊ της Αυστραλίας, σε απόσταση περίπου 120 χλμ. από το Σίδνεϊ, όταν η γυναίκα είχε βγει βόλτα με φίλους σε κτήμα στην πόλη Λαγκούνα, και της έπεσε το κινητό της τηλέφωνο ανάμεσα σε βράχους. Άγνωστο πώς κατάφερε να το πιάσει, αλλά γλίστρησε ανάποδα σε κενό βάθους τριών μέτρων ανάμεσα στους δύο μεγάλους βράχους και ήταν ορατά μόνον τα πέλματά της.

Μόνον οι πατούσες της γυναίκας ήταν ορατές μετά την πτώση της στο κενό ανάμεσα στους δύο βράχους

Όσο κι αν προσπάθησαν οι φίλοι της να την απεγκλωβίσουν, δεν τα κατάφεραν και μετά από μία ώρα αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας οι Αρχές ενημερώθηκαν τηλεφωνικά γύρω στις 09:30 το πρωί της 12ης Οκτωβρίου για μια γυναίκα που εγκλωβίστηκε προσπαθώντας να ανακτήσει το κινητό της.

Πολύωρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της γυναίκας
Από τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν οι Αρχές κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός για τη διάσωση της γυναίκας με αστυνομικούς, πυροσβέστες, εθελοντές διασώστες και πλήρωμα ασθενοφόρου να φθάνουν στο σημείο και επί επτά ολόκληρες ώρες να προσπαθούν να την απεγκλωβίσουν, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αυστραλιανές υπηρεσίες διάσωσης.

Απομάκρυναν αρκετούς βαριούς βράχους για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο και κατασκεύασαν ένα πλαίσιο για να πραγματοποιήσουν μία λεπτού χειρισμού επιχείρηση. «Με τα πόδια της προσβάσιμα πλέον, η ομάδα έπρεπε να την καθοδηγήσει μέσα από μια στενή καμπύλη σχήματος “S”, προκειμένου να την απελευθερώσουν», ανέφερε το NSW Ambulance σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα βίντσι για να απομακρυνθεί ένας βράχος βάρους μισού τόνου και τελικά η γυναίκα απεγκλωβίστηκε γύρω στις 16:30 τοπική ώρα και ως εκ θαύματος έφερε μόνον μικροεκδορές και μώλωπες.

Ο Πίτερ Γουότς, εξειδικευμένος διασώστης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο στην καριέρα του. «Στα δέκα χρόνια που εργάζομαι ως εξειδικευμένος διασώστες δεν βρέθηκε αντιμέτωπος με τόσο δύσκολη αποστολή, αλλά το αποτέλεσμα μας αντάμειψε για τους κόπους μας. Κάθε υπηρεσία έπαιξε τον ρόλο γης κι όλοι συνεργαστήκαμε απίστευτα καλά για να φθάσουμε σε ένα αίσιο αποτέλεσμα για την ασθενή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γυναίκα, ονόματι Ματίλντα Κάμπελ, διακομίστηκε σε νοσοκομείο για παρακολούθηση, αλλά το κινητό της παρέμεινε σφηνωμένο ανάμεσα στους βράχους. «Είμαι το πιο επιρρεπές σε ατυχήματα άτομο που έχει υπάρξει ποτέ. Είμαι καλά, απλώς έχω κάποιους τραυματισμούς από τους οποίους αναρρώνω, όχι άλλη εξερεύνηση βράχου για μένα για λίγο!», ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην ομάδα των διασωστών που την απεγκλώβισαν σε ανάρτησή της στο Facebook: «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων καθώς πιθανότατα [αλλιώς] δεν θα ήμουν εδώ σήμερα», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.