ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτές είναι οι τρεις χώρες που επιτρέπεται συνταγματικά η οπλοκατοχή

Δείτε που εντοπίζονται τα περισσότερα όπλα

Αυτές είναι οι τρεις χώρες που επιτρέπεται συνταγματικά η οπλοκατοχή

Μετά το μακελειό στις ΗΠΑ ανογεί για πολλοστή φορά η κουβέντα για την ανεξέλεγκτη κατοχή όπλων χωρίς περιορισμούς. Το ισχυρό λόμπι των όπλων δεν άφησε κανέναν Αμερικανό Πρόεδρο να μπορέσει να νομοθετήσει περιορισμούς ως προς το ποιος μπορεί να αγοράσει όπλα και σήμερα η οπλοκατοχή έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μόνες τρεις χώρες παγκοσμίως που επιτρέπουν χωρίς κανένα περιορισμό να έχει κάποιος όπλο στη κατοχή του είναι οι ΗΠΑ, το Μεξικό και η Γουατεμάλα.

Όμως στον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχουν μεν περιορισμοί ως προς την οπλοκατοχή, αλλά με πολλά παραθυράκια που δίνουν το δικαίωμα σε όποιον το επιθυμεί να αποκτήσει νόμιμα κάποιο όπλο.

Δείτε τα παρακάτω νούμερα και αναρωτηθείτε τι πάει λάθος σε αυτόν τον πλανήτη.

ΗΠΑ

120 όπλα ανά 100 κατοίκους

Νήσοι Φώκλαντ

62 όπλα ανά 100 κατοίκους

Υεμένη

53 όπλα ανά 100 κατοίκους

Σερβία

39 όπλα ανά 100 κατοίκους

Μαυροβούνιο

39 όπλα ανά 100 κατοίκους

Ουρουγουάη

35 όπλα ανά 100 κατοίκους

Καναδάς

35 όπλα ανά 100 κατοίκους

Κύπρος

34 όπλα ανά 100 κατοίκους

Φινλανδία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

32 όπλα ανά 100 κατοίκους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.