ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Πάνω από 200 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα και πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Το βρετανικό Sky News αποκαλύπτει τους πέντε λόγους για τους οποίους το Ισραήλ δεν έχει ξεκινήσει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε αναλυτικά:

Ηγεσία

Οι αρμόδιοι που θα λάβουν την απόφαση να επιτεθούν γνωρίζουν ότι μπορεί να γραφτεί και «το τελευταίο τους κεφάλαιο στη δημόσια ζωή», είπε ο ειδικός για ζητήματα Μέσης Ανατολής, Ρόμπερτ Σατλόφ.

Πολλοί, δε, φέρουν ευθύνη για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που εξαπέλυσε η Χαμάς, γνωρίζοντας ότι πιθανόν θα ακολουθήσει έρευνα.

Όμηροι

Πάνω από 200 άνθρωποι παραμένουν όμηροι στη Γάζα και πιστεύεται ότι είναι κρυμμένοι σε ένα δίκτυο υπόγειων σηράγγων.

Οι αξιωματούχοι θα βρίσκονται υπό πίεση να σώσουν όσους περισσότερους μπορούν πριν από οποιαδήποτε επίθεση, με πηγές της κυβέρνησης Μπάιντεν να διατείνονται ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την καθυστέρηση της εισβολής μέχρι την απελευθέρωση κι άλλων αιχμαλώτων.

Κίνδυνος για τα ισραηλινά στρατεύματα

Ο πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Φίλιπ Ίνγκραμ είπε στο Sky News ότι ο ισραηλινός στρατός θα αντιμετωπίσει μερικούς από τους πιο σκληρούς τρομοκράτες στον κόσμο.

Εξήγησε ότι η Χαμάς θα γνωρίζει τις διαδρομές μέσω των οποίων θα πορευτεί το Ισραήλ, χρησιμοποιώντας νάρκες, σκοπευτές και σχεδιάζοντας επιθέσεις μέσα από το δίκτυο των σηράγγων της.

«Υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε σε παγίδα», δήλωσε πρώην ανώτατος αξιωματούχος του Ισραήλ.

Χεζμπολάχ

Δεν μπορεί να υποτιμηθεί και ο κίνδυνος της Χεζμπολάχ που έχει αναπτύξει δράσεις σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ, Υεμένη.

Η Χεζμπολάχ ανταλλάσσει πυρά με τους Ισραηλινούς στα σύνορα με τον Λίβανο και έχει παράλληλα προειδοποιήσει το Ισραήλ για χερσαία επίθεση.

«Κανείς δεν έχει όρεξη για την ανάπτυξη δύο μετώπων», είπε ο πρώην αξιωματούχος ασφαλείας.

Σχέδιο εξόδου

Ο Νετανιάχου δεν έχει καταλήξει σε σχέδιο εξόδου φυγής από τη Γάζα, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή, αν το Ισραήλ επιτύχει τους στρατηγικούς του στόχους, κανείς δεν ξέρει ποιος θα αντικαταστήσει τη Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.