Σε 200 ανέρχεται πλέον ο συνολικός αριθμός των αποφοίτων του προγράμματος Elementary Flying Training, καθώς η βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF) ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ακόμη μιας ομάδας Ουκρανών πιλότων στα δυτικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η εκπαίδευση στη RAF είναι η πρώτη φάση από τις τρεις, όπου οι πιλότοι πετούν για περίπου 80 ώρες με αεροσκάφος γενικής Αεροπορίας GROB-115, με τελική ταχύτητα περίπου 220 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό αεροσκαφών, την πλοήγηση χαμηλού επιπέδου και στις πτήσεις προηγμένων.

Μετά την εκπαίδευση της RAF, οι απόφοιτοι θα υποβληθούν σε προηγμένη πτητική εκπαίδευση από τη γαλλική Αεροπορία χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος Alpha Jet.

Το ελαφρύ αεροσκάφος επίθεσης και προηγμένο εκπαιδευτικό έχει τροποποιημένο πίνακα οργάνων που μοιάζει με το μαχητικό F-16 και τελική ταχύτητα πάνω από 900 χιλιόμετρα την ώρα.

Η τελευταία φάση της εκπαίδευσής τους θα είναι στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης F-16 στην αεροπορική βάση Fetesti στη Ρουμανία, όπου θα πετάξουν τα αεροσκάφη F-16 σχεδιασμένα από τις ΗΠΑ με τελική ταχύτητα πάνω από 2.100 χιλιόμετρα την ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tο Κίεβο παρέλαβε την πρώτη του παρτίδα F-16 από συμμάχους τον περασμένο Αύγουστο και αναμένεται να πάρει ακόμη περισσότερα τους ερχόμενους μήνες.