ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ωραίος ο Α.Σαμαράς στην ομιλία του! Νόμιζες, ακούγοντάς τον, ότι διάβαζες τα ρεπορτάζ του pronews.gr. Welcome to the club!

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Η Σεούλ καταδίκασε την ενέργεια

Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος, μικρού βεληνεκούς, εκτοξεύτηκε γύρω στις 05:05 (23:05 ώρα Ελλάδος) από την περιοχή Τσανγκγιόν με κατεύθυνση βορειοανατολικά

Δύο βαλλιστικούς πυραύλους εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα – Η Σεούλ καταδίκασε την ενέργεια

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δύο βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Βόρεια Κορέα λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα, 11 το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα).

Ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος, μικρού βεληνεκούς, εκτοξεύτηκε γύρω στις 05:05 (23:05 ώρα Ελλάδος) από την περιοχή Τσανγκγιόν με κατεύθυνση βορειοανατολικά και διένυσε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων, ενώ ο δεύτερος εκτοξεύτηκε δέκα λεπτά αργότερα από την ίδια περιοχή και διένυσε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, ως πρόκληση που απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στη Σεούλ, επισημαίνοντας ότι κοινοποίησε σχετικές πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Χθες Κυριακή, η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξήγαγαν πρόσφατα δυνάμεις της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, προειδοποιώντας με «νέα επίδειξη αποτρεπτικής ισχύος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίστηκε ότι προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή τεχνολογίας MIRV (Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle Technology), η οποία αφορά στην ανάπτυξη πυραύλων που φέρουν πολλαπλές κεφαλές. Ωστόσο, η Σεούλ έκανε λόγο για παραπλανητικό ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι η εκτόξευση ήταν αποτυχημένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.