ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Ε.Μακρόν: Ζητά έκτακτη σύνοδο κορυφής για τον Λίβανο

Θετική η αντίδραση των ΗΠΑ στη γαλλική πρόταση

Ε.Μακρόν: Ζητά έκτακτη σύνοδο κορυφής για τον Λίβανο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ε.Μακρόν, ζήτησε να συγκληθεί άμεσα έκτακτη σύνοδος κορυφής με κύρια θέματα συζήτησης να αποτελούν ο πόλεμος και η κλιμάκωση της κατάστασης στον Λίβανο.

Γαλλικά μέσα επικαλούμενα πηγές από το περιβάλλον του Ε.Μακρόν αναφέρουν πως η ημερομηνία που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος είναι η 24η Οκτωβρίου.

Ανάμεσα στα θέματα που βάζει το Παρίσι στην «ατζέντα» της συνόδου είναι η ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προςς τους αμάχους του Λιβάνου, η στήριξη του εθνικού στρατού της χώρας αλλά και η αναδιάρθρωση των τοπικών θεσμών. Επί της αρχής οι ΗΠΑ εμφανίζονται θετικές στην Γαλλική πρόταση, ενώ δεν υπάρχει ακόμη αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ.

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε ένταση, στα όρια διπλωματικού επεισοδίου, ανάμεσα σε Τελ Αβίβ και Παρίσι, όταν ο Ε.Μακρόν ζήτησε να σταματήσει η αποστολή όπλων προς το Ισραήλ όσο δεν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα με τον Μ.Νετανιάχου να απευθύνεται προσωπικά στον Γάλλο Πρόεδρο (αν και στα Αγγλικά) σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Γαλλίας «ντροπιαστική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εχθές ισραηλινά μέσα αναφέρουν πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μ.Νετανιάχου – Ε.Μακρόν στις 6 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.