ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

ΕΕ: Σε νέα σχέδια οχυρωματικών έργων προχωρά η ανατολική πτέρυγα της Ένωσης

Σε αποτυχημένες λύσεις «Γραμμής Μαζινώ» εναποθέτουν οι Ευρωπαίοι την άμυνά τους απέναντι στη Μόσχα

ΕΕ: Σε νέα σχέδια οχυρωματικών έργων προχωρά η ανατολική πτέρυγα της Ένωσης

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την άμυνα τους έναντι της Ρωσίας, οι Ευρωπαίοι κατασκευάζουν οχυρώσεις στα ανατολικά σύνορα.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι οχυρώσεις στην πρώτη γραμμή μεταξύ ΝΑΤΟ και Συμφώνου Βαρσοβίας είχαν εγκαταλειφθεί.

Ωστόσο, η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολωνίας για αμυντική επένδυση ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των συνόρων της με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία φαίνεται να αναβιώνει τέτοιες οχυρώσεις.

Το σχέδιο «Ανατολική Ασπίδα» περιλαμβάνει την κατασκευή νέων οχυρώσεων, φράχτες και αλλαγές στη μορφολογία του εδάφους κατά μήκος 400 χιλιομέτρων συνόρων.

Οι Πολωνοί πιστεύουν ότι οι οχυρώσεις μπορούν να επιβραδύνουν την προέλαση του εχθρού και να προστατεύσουν τα στρατεύματα.

Το Foreign Policy αναφέρει ότι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Πολωνίας, ενώ οι εμπειρίες της Φινλανδίας από το 1939-40 δείχνουν ότι οι οχυρώσεις μπορούν να επιβραδύνουν δραματικά έναν ισχυρό αντίπαλο.

Η Φινλανδία επίσης κατασκευάζει νέες οχυρώσεις για την προστασία των στρατευμάτων και του εξοπλισμού της.

Ο Φινλανδός στρατηγός Pekka Toveri δήλωσε ότι οι οχυρώσεις μπορούν να προστατεύσουν στρατεύματα και εξοπλισμό και να επιτρέψουν την υπεράσπιση σημείων με στρατηγική σημασία με λιγότερα στρατεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου το 4% του προϋπολογισμού της σε αμυντικές δαπάνες για την κατασκευή οχυρώσεων, με στόχο να παρέχει χρόνο για να απαντήσει σε οποιαδήποτε αιφνιδιαστική επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.