ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έγκλημα στη Γαλλία: 19χρονη βρέθηκε δολοφονημένη σε άλσος κοντά στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε

Στο σώμα της Φιλιπίν εντοπίστηκαν πολλά «ίχνη κακοποίησης και τραυματισμών»

Έγκλημα στη Γαλλία: 19χρονη βρέθηκε δολοφονημένη σε άλσος κοντά στο πανεπιστήμιο που φοιτούσε

Το πτώμα μιας 19χρονης φοιτήτριας εντοπίστηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου έξω από το Πανεπιστήμιο Dauphine του Παρισιού, στο 16ο διαμέρισμα.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος της Le Parisien, πρόκειται για την 19χρονη Φιλιπίν, το πτώμα της οποίας ανακαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, θαμμένο στο Bois de Boulogne, μια δασώδης περιοχή κοντά στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας που οργάνωσε η οικογένειά της.

Η οικογένειά της ανησυχούσε, επειδή δεν υπήρχε κανένα ίχνος της από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής. Το ίδιο βράδυ, οι γονείς της είχαν δηλώσει την εξαφάνισή της και εξέδωσαν ανακοίνωση εξαφάνισης, ενώ αργότερα, η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Οι έρευνες έχουν ανατεθεί σε αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλήματος του Παρισιού προκειμένου να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Αργά το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτμεβρίου, μια περίμετρος ασφαλείας εξακολουθούσε να αναπτύσσεται στο δάσος κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα.

Στο σώμα της Φιλιπίν εντοπίστηκαν πολλά «ίχνη κακοποίησης και τραυματισμών», αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Η ακριβής αιτία θανάτου παραμένει ακόμη άγνωστη. Την Κυριακή 22 Σεπτμεβρίου διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν έχουν ακόμη κοινοποιηθεί στο ευρύ κοινό.

Η Le Figaro αναφέρεται σε μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι είδαν έναν άνδρα, με το πρόσωπό του καλυμμένο με χειρουργική μάσκα, να κουβαλάει μια αξίνα στην περιοχή την ώρα του συμβάντος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη.

Τρομοκρατημένοι οι φοιτητές

Ανθοδέσμες και λουλούδια πλημμύρισαν το πανεπιστήμιο μετά την είδηση του θανάτου της Φιλιπίν. «Συναντιόμασταν κάθε πρωί από τις 8.30 π.μ. έως τις 10 π.μ.», λέει με τρεμάμενη φωνή η Κλάρα Τζιορντάνο, καθηγήτρια της 19χρονης. «Στην τάξη μου, ήταν πάντα στην πρώτη σειρά.

Ήταν μια πολύ έξυπνη κοπέλα, πολύ στοργική, πολύ υποστηρικτική προς τους συμμαθητές της και, πάνω απ’ όλα, γεμάτη ζωή. Ήταν πάντα πρόθυμη να μάθει και πολύ προκλητική για τη νεαρή δασκάλα που ήμουν», συνεχίζει.

Εκτός από τη συγκίνηση, ορισμένοι φοιτητές, ιδίως νεαρές γυναίκες, ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλειά τους. «Για να φτάσω εδώ, περνάω καθημερινά μέσα από το Bois de Boulogne.Τώρα θα αλλάξω τη διαδρομή μου», λέει μια φοιτήτρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Χιλιάδες κορίτσια ανησυχούν γιατί θα μπορούσε να είναι μία από εμάς», αναστενάζει η Νοέμι, επίσης φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε η Φιλιπίν, τονίζοντας πως μέχρι πρότινος θεωρούσαν την περιοχή ασφαλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.