Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε σήμερα Δευτέρα (7/10) πώς «το αεροδρόμιο της Βηρυτού πρέπει να παραμείνει ανοιχτό».

Παράλληλα, τόνισε πώς «Το έχουμε ξεκαθαρίσει στους Ισραηλινούς».

Νωρίτερα ο Μάθιου Μίλερ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον Λίβανο εξακολουθούν να είναι περιορισμένης έκτασης.

Ανήμερα της πρώτης επετείου από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να επεκτείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στον νότιο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουάσινγκτον αναμένει ότι το Ισραήλ θα πλήξει την οργάνωση Χεζμπολάχ κατά τρόπο που θα συνάδει με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες αμάχων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υιοθέτησαν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος οικονομικών υποστηρικτών της Χαμάς, εκ των οποίων ένας «ψεύτικος φιλανθρωπικός οργανισμός», έναν χρόνο μετά την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσε νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.