Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι κάλεσε τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να παραμείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ. Πρόσθεσε πως το Ισραήλ άρχισε να πλήττει θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο αφού διαπίστωσε πρόθεση εκ μέρους της Χεζμπολάχ να πλήξει το Ισραήλ.

">

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για ενδεχόμενη ισραηλινή χερσαία επιδρομή στο εσωτερικό του Λιβάνου, ο Χαγκάρι δήλωσε: «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται» για να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο βόρειο Ισραήλ.

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σφοδρό κύμα αεροπορικών πληγμάτων σε κωμοπόλεις κατά μήκος των νότιων συνόρων του Λιβάνου και ακόμα πιο μακριά προς βορρά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που έκαναν δηλώσεις στο Ρόιτερς.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς στη νότια πόλη-λιμάνι της Τύρου άκουγαν πολεμικά αεροπλάνα να πετούν χαμηλά πάνω από το νότιο Λίβανο ενώ άκουσαν επίσης κοντά τους κρότους από σειρά αεροπορικών πληγμάτων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Manar της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοθέτησαν προάστια πολλών κωμοπόλεων και χωριών στο νότιο Λίβανο και στην Κοιλάδα Μπεκάα στον ανατολικό Λίβανο. Σε βίντεο φαίνονται στήλες καπνού να υψώνονται από το νότο.

Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ αντάλλαξαν χθες, Κυριακή πυρά βαρέων όπλων, καθώς η μαχητική λιβανική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες βαθιά μέσα στο ισραηλινό έδαφος αφού δέχθηκε σφοδρό βομβαρδισμό.

Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε στους πενθόυντες στην κηδεία ενός από τους διοικητές της οργάνωσης που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό: «Μπήκαμε σε μια νέα φάση, ο τίτλος της οποίας είναι μάχη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με ανοιχτό τέλος».

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε πως οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μέχρι να είναι ασφαλές για τους ανθρώπους που έχουν απομακρυνθεί απο τα σπίτια τους στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων να επιστρέψουν σ’ αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ έχει δηλώσει πως θα πολεμά μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον παράλληλο πόλεμο στη Γάζα.