(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 16.21): Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε πρώτο πυρηνικό πλήγμα στις δυτικές χώρες που θα εγκρίνουν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα τους για στρατηγικό πλήγμα εντός του ρωσικού εδάφους από την Ουκρανία, στην αποψινή του συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο Β.Πούτιν.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, εφόσον δεχθεί επίθεση από οποιοδήποτε κράτος αλλά ακόμη και μία συμβατική επίθεση στη Ρωσία υποστηριζόμενη από πυρηνική δύναμη θα μπορούσε να θεωρηθεί από κοινού επίθεση» ανέφερε στην συνεδρίαση ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι: «Υποβλήθηκαν προτάσεις για την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος και έγιναν δεκτές: Θα κτυπήσουμε αν μας επιτεθούν ακόμα και με συμβατικά όπλα».

«Η Ρωσία ή η Λευκορωσία αν δεχθούν μαζική διασυνοριακή επίθεση από αέρος, με μαζική εκτόξευση πυραύλων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή υπερηχητικά όπλα, ακόμα και με απλά συμβατικά όπλα θα κτυπήσουν με πυρηνικά» κατέληξε.

">

Ήδη η Γερμανία, υπό αυτό το πρίσμα, ανακοίνωσε μέσω του καγκελαρίου Ο.Σολτς ότι «Δεν θα παραδώσει και δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει και τα ήδη υπάρχοντα γερμανικά όπλα για πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Ήδη αναδιατάσσονται τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και στην Μεσόγειο για εξαπολύση συμβατικών ή πυρηνικών πληγμάτων.