ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Πυροβόλησαν & τραυμάτισαν τον ηγέτη του αντιπολεμικού κινήματος της Ευρώπης πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο

Ο μοναδικός που διαφωνεί με την κλιμάκωση του πολέμου και στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Πυροβόλησαν & τραυμάτισαν τον ηγέτη του αντιπολεμικού κινήματος της Ευρώπης πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο

Πυροβολισμούς δέχθηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο, κατόπιν συνεδρίασης της κυβέρνησης σήμερα το μεσημέρι, από 71χρονο άνδρα.

O πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε 4 πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στην κοιλιά και το στήθος.

Ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Λούμπος Μπλάχα, επιβεβαίωσε ότι ο Φίτσο τραυματίστηκε από τα πυρά.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και παραμένει σε συναγερμό για την ασφάλεια της περιοχής. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται από τις αρχές τις επόμενες ώρες.

Επιβεβαιώθηκε ότι ο Φίτσο είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασε στο νοσοκομείου. Αφού σταθεροποιήθηκε μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο.

Τα τοπικά μέσα αναγνώρισαν ως δράστη έναν 71χρονο Σλοβάκο με το όνομα Juraj C, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του Φίτσο.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χάντλοβα, όπου μεταφέρθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν σταθεροποιηθεί και ότι ήταν συνειδητός πριν τη μεταφορά του σε άλλη νοσηλευτική μονάδα. 

Η πρόεδρος της χώρας, Ζουζάνα Τσαπούτοβα, καταδίκασε την «βάρβαρη» επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ενώ Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν σοκ στις δηλώσεις τους για το περιστατικό.

Μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας ανέφεραν ότι στόχος ήταν ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος χαιρετούσε υποστηρικτές έξω από πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά τους πυροβολισμούς κοντά στην πλατεία της Χάντλοβα.

«Σοκαρισμένοι» από την αποτρόπαια και βίαιη επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, δηλώνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο, μετά από την κυβερνητική συνεδρίαση στη Χάντλοβα. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία ή τέτοιες επιθέσεις. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του», έγραψε στο «Χ», ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά της, η Ρ. Μέτσολα δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένη από την αποτρόπαια επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο στην Χάντλοβα. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζω αυτή τη βίαιη επίθεση. Οι σκέψεις μου είναι μαζί του και με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.