ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έλον Μασκ: Αθωώθηκε στη δίκη για «εξαπάτηση» των μετόχων της Tesla

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Έλον Μασκ: Αθωώθηκε στη δίκη για «εξαπάτηση» των μετόχων της Tesla

Οι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκαν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δεν εξαπάτησε τους επενδυτές με δύο tweets που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2018, σχετικά με το ότι σκέφτεται να αποσύρει την αυτοκινητοβιομηχανία από τη χρηματιστήριο.

Ο μεγιστάνας ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετώπιζε κατηγορίες για παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί των κινητών αξιών.

Ωστόσο οι εννέα ένορκοι του δικαστηρίου αποφάνθηκαν ότι η ανάρτηση του Έλον Μασκ, δεν συνιστούσε κάποιο αδίκημα.

Για την εν λόγω υπόθεση ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε ότι τα tweets του ήταν ένας δημοκρατικός τρόπος επικοινωνίας και δεν επηρεάζουν πάντα τη μετοχή της Tesla με τον τρόπο που περίμενε. «Το γεγονός ότι τουιτάρω κάτι δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι το πιστεύουν ή ότι θα ενεργήσουν ανάλογα», τόνισε μπροστά στους ενόρκους.

«Δόξα τω Θεώ, η σοφία του λαού επικράτησε!» έγραψε ο Μασκ στο Twitter μετά την ετυμηγορία. «Εκτιμώ βαθύτατα την ομόφωνη διαπίστωση της αθωότητας των ενόρκων στην υπόθεση της εξαγοράς της Tesla 420 από ιδιωτική εταιρεία», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.