ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ελβετία: Έδιωξαν από το κόμμα των Πρασίνων την Μουσουλμάνα πολιτικό που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό

Ποια είναι η Σανίγια Αμετί

Ελβετία: Έδιωξαν από το κόμμα των Πρασίνων την Μουσουλμάνα πολιτικό που πυροβόλησε εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό

Το κόμμα των Πράσινων-Φιλελευθέρων, ανακοίνωσε πώς έχει κινήσει διαδικασία διαγραφής της 32χρονης Μουσουλμάνας Σανίγια Αμετί από την εθνική οργάνωση, καθώς πυροβόλησε με πιστόλι μία εικόνα της Παναγίας με το Θείο βρέφος και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Παράλληλα, η Farner Group, μια εταιρεία συμβούλων στην οποία εργαζόταν, ανέφερε ότι αποφάσισε τη Δευτέρα (9/9) να «τερματίσει τη σχέση εργασίας» με την 32χρονη.

Μάλιστα, ανάρτησε τις φωτογραφίες στο Instagram το Σαββατοκύριακο, αλλά τις κατέβασε λίγο αργότερα, ζητώντας συγγνώμη και την προστασία της αστυνομίας.

Για να δικαιολογηθεί, εξήγησε στα social media πως έκανε εξάσκηση σε βολές από απόσταση περίπου 10 μέτρων και βρήκε την αφίσα «αρκετά μεγάλη» και κατάλληλη για στόχο.

«Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την ανάρτησή μου. Τη διέγραψα αμέσως όταν συνειδητοποίησα το θρησκευτικό της περιεχόμενο. Δεν το σκέφτηκα. Λυπάμαι απίστευτα», έγραψε η Αμετί στο Χ.

Τρύπες από σφαίρες στα φωτοστέφανα κεφάλια και τα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού

Την Τρίτη (10/9) δημοσιεύθηκαν οι εικόνες, ενώ η εφημερίδα Daily 20 Minutes δημοσίευσε μια φωτογραφία της Αμετί να στέκεται σε κάτι που μοιάζει με πέτρινη κρύπτη και να σημαδεύει με ένα μεγάλο πιστόλι.

Ένα άλλο καρέ έδειχνε τρύπες από σφαίρες στα φωτοστέφανα κεφάλια και τα πρόσωπα της Παναγίας και του Ιησού.

Η αφίσα ήταν διαφήμιση του οίκου δημοπρασιών Koller, και έδειχνε λεπτομέρειες του έργου «Madonna με το παιδί και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ» του Ιταλού ζωγράφου του 14ου αιώνα Τομάσο ντελ Μάσα που πρόκειται να βγει προς πώληση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ποια είναι η Σανίγια Αμετί

Η Σανίγια Αμετί γεννήθηκε το 1992 στη Βοσνία σε μια μουσουλμανική οικογένεια και περιγράφει τον εαυτό της ως αγνωστικιστή. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής βιολογίας και πολιτικός στην πρώην Γιουγκοσλαβία ενώ πήγε στην Ελβετία με τους γονείς της ως πρόσφυγας το 1995 για μια καλύτερη ζωή.

Η Αμετί βρέθηκε στη συνέχεια στο κέντρο ασύλου στο Adliswil και μετέπειτα αποφοίτησε από το Καντονικό Σχολείο της Ζυρίχης Oerlikon το 2011.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης μέχρι το 2018 και έκτοτε γράφει τη διατριβή της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.