ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εμανουέλ Μακρόν – Όλαφ Σολτς: Θέλουν συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία

Υποσχέθηκαν στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας για… «όσο χρειαστεί»

Εμανουέλ Μακρόν – Όλαφ Σολτς: Θέλουν συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επαναβεβαίωσαν σήμερα ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο διάστημα απαιτηθεί», δηλαδή ενδεχομένως ακόμη και για δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα έκαναν έκκληση προς όλους να επιδείξουν «τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα» ώστε «να επιστρέψει η ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, όχι όμως να επιτρέψει η ειρήνη στη ανατολική Ευρώπη.

Στη συνομιλία που είχαν στο περιθώριο των Γαλλογερμανικών Συναντήσεων του Εβιάν, κοντά στα ελβετικά σύνορα, οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο» το ρωσικό πλήγμα κατά στρατιωτικής εγκατάστασης στην  Πολτάβα της Ουκρανίας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι την Τρίτη, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Εξέφρασαν από κοινού την πλήρη στήριξή τους στον ουκρανικό λαό και υπενθύμισαν ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί ώστε να αποτύχει ο επιθετικός πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Για το Μεσανατολικό, επανέλαβαν ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί αμέσως διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και κάλεσαν όλες τις πλευρές «να επιδείξουν τη μεγαλύτερη υπευθυνότητα ώστε να επιστρέψει η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή».

Ο πρόεδρος Μακρόν και ο καγκελάριος Σολτς συζήτησαν επίσης με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη στην ΕΕ στη βάση της ατζέντας οικονομικής κυριαρχίας και ευημερίας που καθόρισαν οι δύο πλευρές στο Μέζεμπεργκ, τον περασμένο Μάιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν ενώ και οι δύο είναι αντιμέτωποι με ένα ευαίσθητο πολιτικό σκηνικό στις χώρες τους: στη Γαλλία κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε πλειοψηφία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ενώ το Βερολίνο ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.