ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επεισόδια στο Ισραήλ για την δικαστική μεταρρύθμιση – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (φωτο-βίντεο)

Οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν 66 άτομα για διατάραξη της ειρήνης

Επεισόδια στο Ισραήλ για την δικαστική μεταρρύθμιση – Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους (φωτο-βίντεο)

Σε «καζάνι» που βράζει έχει μετατραπεί το Ισραήλ καθώς χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα δρόμους και διαδήλωσαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Πρόκειται για μία κίνηση που ονομάστηκε «Ημέρα Αντίστασης».

Οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν 66 διαδηλωτές για διατάραξη της ειρήνης. Επτά εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι μισοί συνελήφθησαν στο Τελ Αβίβ.

Άλλοι 16 συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές στα κεντρικά του Ισραήλ και επτά σε μέρη που βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας παράκτιας περιοχής της χώρας.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μια ομάδα βετεράνων του πολέμου του Γιομ Κιπούρ ( 6 – 26 Οκτωβρίου 1973)  και το κίνημα διαμαρτυρίας «Χτίζοντας μια εναλλακτική λύση» συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αφίξεων με πλακάτ που έγραφαν «Καλώς ήρθατε στη Γκιλεάδ» και «Ευλογημένος ο καρπός». Πρόκειται για δύο αναφορές στο βιβλίο «Η ιστορία της υπηρέτριας».

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν επίσης τον αυτοκινητόδρομο 2 κοντά στη Χάιφα, τον αυτοκινητόδρομο Ayalon στο Τελ Αβίβ, τον αυτοκινητόδρομο 1 κοντά στην Ιερουσαλήμ και την οδό Begin στην Ιερουσαλήμ.

Στην Herzliya, οι διαδηλωτές έστησαν σκηνές και έκαψαν λάστιχα στη μέση του κόμβου HaSira, αποκλείοντας τον δρόμο το πρωί της Τρίτης προτού απομακρυνθούν βίαια από την αστυνομία.

Επίσης αποκλείστηκαν οι δρόμοι στο Tirat Hacarmel, το Modi’in και την Binyamina. Η αστυνομία δήλωσε ότι επιχειρούσε στα διάφορα σημεία διαμαρτυρίας προσπαθώντας  να καθαρίσει τους δρόμους και να αποτρέψει τις αναταραχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.