ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επικεφαλής Μυστικών Υπηρεσιών για απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ: «Δεν φυλάξαμε τη σκεπή επειδή είχε κλίση»

Οι νέες δικαιολογίες της Κ.Τσίτλ προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις στο «Χ»

Επικεφαλής Μυστικών Υπηρεσιών για απόπειρα δολοφονίας Ν.Τραμπ: «Δεν φυλάξαμε τη σκεπή επειδή είχε κλίση»

Η επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Κίμπερι Τσιτλ, μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι ο λόγος που δεν φύλαξαν τη σκεπή από την οποία πυροβόλησε ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν επειδή είχε… κλίση και δεν ήταν ασφαλής!

Η δικαιολογία αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Το εν λόγω κτήριο έχει μια επικλινή σκεπή στο ψηλότερο σημείο της.

Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, υπάρχει ένας παράγοντας ασφαλείας που θα πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν θα θέλαμε να βάλουμε κάποιον σε μια σκεπή υπό κλίση» είπε χαρακτηριστικά η Τσιτλ.

«Γι’ αυτό και η απόφαση ήταν να ασφαλίσουμε το κτήριο από μέσα» πρόσθεσε.

Η ίδια πάντως παραδέχθηκε ότι η σκεπή του κτηρίου ήταν μια αδυναμία στο σχέδιο ασφαλείας αλλά επέλεξε να μην το φυλάξει δίνοντας το πεδίο στον Κρουκς να βρεθεί σε μια θέση που αρκετοί χαρακτήρισαν ως ιδεατή για έναν ελεύθερο σκοπευτή.

Οι νέες δικαιολογίες της Τσίτλ προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις στα social media και το «Χ» με τους περισσότερους να τη χλευάζουν για τον ισχυρισμό της παρουσιάζοντας φωτογραφίες με άνδρες των Μυστικών Υπηρεσιών σε επικλινείς σκεπές ακόμα και του Λευκού Οίκου.

Ανάμεσα στους επικριτές της Τσιτλ και ο Έλον Μασκ που χρησιμοποίησε ένα γαριδάκι για να παρομοιάσει το σχέδιο ασφαλείας της επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Ήταν απαράδεκτο ό,τι συνέβη. Και είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά» είπε η Τσιτλ.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη, είμαι η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών και πρέπει να διασφαλίσω ότι θα συντάξουμε μια έκθεση και θα δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο προσωπικό μας» συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.