ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επικεφαλής ρωσικών μυστικών υπηρεσιών: «Όνειρο θερινής νυκτός οι ελπίδες της Δύσης να κερδίσει τη Ρωσία»

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της χρησιμοποιούν τους Ουκρανούς ως κρέας για τα κανόνια»

Επικεφαλής ρωσικών μυστικών υπηρεσιών: «Όνειρο θερινής νυκτός οι ελπίδες της Δύσης να κερδίσει τη Ρωσία»

Η κατάσταση που επικρατεί στην ουκρανική ζώνη σύγκρουσης δείχνει πολύ καλά ότι η ελπίδα της Δύσης να επιφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι προφανώς μη ρεαλιστική, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR), Σεργκέι Ναρίσκιν.

Τόνισε ότι η Ουκρανία αποτελεί το σημείο-κλειδί των ανατρεπτικών προσπαθειών της Δύσης στην περιοχή.

«Τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν κυνικά τον πληθυσμό της χώρας αυτής ως κρέας για τα κανόνια στην επιθετικότητά τους κατά της Ρωσίας. Με την αποστολή ατελείωτων κλιμακίων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να προκαλέσουν στη Μόσχα αυτό που η Δύση συνηθίζει να περιγράφει ως στρατηγική ήττα, αλλά η πραγματική κατάσταση επί τόπου δείχνει ότι τα όνειρα αυτά είναι απελπιστικά μάταια», δήλωσε κατά τη διάρκεια της 19ης συνάντησης των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών των κρατών μελών της ΚΑΚ.

«Σήμερα οι Δυτικοί διατυπώνουν τον στόχο τους με διαφορετικό τρόπο: “Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει”. Αλλά θα πρέπει να εγκαταλείψουν και αυτό το αξίωμα», δήλωσε ο Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SVR, είναι αξιοσημείωτο ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επικεντρώνονται επίσης στην εξεύρεση μισθοφόρων που θα δέχονταν να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.

«Οι Δυτικοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επάνδρωση και τη διασφάλιση της ετοιμότητας μάχης των εθνικών ταγμάτων από τα κράτη της ΚΑΚ. Ορισμένα από τα μέλη τους θεωρούνται ως εφεδρεία για τη διεξαγωγή ανατρεπτικών ενεργειών και σαμποτάζ στο έδαφος όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και άλλων χωρών της ΚΑΚ, μεταξύ άλλων και κατά τη διάρκεια σημαντικών προεκλογικών εκστρατειών», πρόσθεσε.

Ο Ναρίσκιν τόνισε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διατηρηθεί στο επίκεντρο το πρόβλημα της διεθνούς τρομοκρατίας. Η σημασία αυτού του καθήκοντος αυξάνεται όχι μόνο στο πλαίσιο της εξάπλωσης των ιδεών του θρησκευτικού εξτρεμισμού, αλλά και υπό το φως των εισερχόμενων σημάτων σχετικά με την πρόθεση των Αγγλοσαξόνων να χρησιμοποιήσουν και πάλι ριζοσπαστικές ομάδες για την επιδίωξη των στόχων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κίνδυνος να διεισδύσουν υποστηρικτές εξτρεμιστικών ιδεολογιών και τρομοκρατικών εμπειριών από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία και τώρα την Παλαιστίνη στο έδαφος των χωρών της ΚΑΚ είναι πολύ υψηλός», προειδοποίησε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.