ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συνεχής κλιμάκωση: ΗΠΑ & Βρετανία δίνουν έγκριση στο Κίεβο να κτυπήσει στόχους βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους

Επίσκεψη στο Κίεβο θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Βρετανίας

Συνεχής κλιμάκωση: ΗΠΑ & Βρετανία δίνουν έγκριση στο Κίεβο να κτυπήσει στόχους βαθιά εντός του ρωσικού εδάφους

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ ΗΠΑ και Βρετανία έχουν λάβει την απόφασή τους να επιτρέψουν στον στρατό του Ζελένσκι να κτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το Axios oi Antoiny Bl;inken και David Lammy πρόκειται να επισκεφθούν το Κίεβο προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι ότι έχει την άδεια να κτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Σε ότι αφορά την αμερικανική άδεια αυτή αφορά τους πυραύλους ATACMS οι οποίοι έχουν μια εμβέλεια της τάξης των 160 χλμ. με 300 χλμ. (ανάλογα της έκδοσης των  ATACMS που έχει παραλάβει) και κατευθύνονται στο στόχο τους μέσω GPS.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι η στοχοποίηση γίνεται από Αμερικανούς ειδικούς και συμβούλους καθώς οι Ουκρανοί δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, υποδηλώνοντας την αμερικανική ανάμιξη.

Σε ότι αφορά τη Βρετανία είναι άγνωστο ποιο σύστημα αυτή αφορά αλλά πιθανότερα αυτή είναι για τους Storm-Shadow οι οποίοι εκτοξεύονται από βομβαρδιστικά Su-24 και έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια έως και 500 χλμ.

Και σε αυτή την περίπτωση οι Ρώσοι κατηγορούν την Βρετανία ότι τα δεδομένα στοχοποίησης και ψηφιακά γεωδαιτικά δεδομένα φορτώνονται στους πυραύλους  από Βρετανούς ειδικούς.

Είναι άγνωστο εάν η άδεια αυτή ικανοποιήσει πλήρως τον Ζελένσκι. Αυτό γιατί οι Ουκρανοί ζητούν όπλα πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας έως και 2.000 χλμ. προκειμένου να κτυπήσουν τις βάσεις των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, αλλά οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί -για την ώρα – να τους δώσουν.

Η Ρωσία φυσικά έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι όταν διακρίνει ότι βρίσκεται υπό απειλή που έχει σχέση με την ίδια την ύπαρξη του ρωσικού έθνους τότε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο του Ουκρανού πρόεδρου, προκειμένου να σύρει το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία για να διασωθεί  ο ίδιος προσωπικά ιδανικά πριν τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.