ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

Επιθέσεις στο Νταγκεστάν: Χειροπέδες σε τοπικό αξιωματούχο – Οι γιοι του συμμετείχαν στο μακελειό

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις δείχνει τους δυο γιους του να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον αστυνομικών

Επιθέσεις στο Νταγκεστάν: Χειροπέδες σε τοπικό αξιωματούχο – Οι γιοι του συμμετείχαν στο μακελειό

Χειροπέδες στον επικεφαλή της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι του Νταγκεστάν πέρασαν οι αρχές για τη συμμετοχή των γιων του στην τρομοκρατική επίθεση που «πάγωσε» τη Ρωσία.

«Ο Μαγκομέντ Ομάροφ έχει τεθεί υπό κράτηση και ανακρίνεται προκαταρκτικά, οι γιοι του ήταν μεταξύ των μαχητών που πραγματοποίησαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε στο RIA Novosti πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της περιοχής.

Ο Ομάροφ, ένας από τους πιο έμπειρους τοπικούς αξιωματούχους της περιοχής είναι διοικητής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι, μία από τις σαράντα μία στο Νταγκεστάν της Ρωσίας. Βρίσκεται στα ανατολικά της δημοκρατίας. Η έκταση της είναι 528,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει περίπου 27.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, έχει δέκα παιδιά μεταξύ των οποίων δύο γιους, τους Οσμάν και Αντίλ. Συνελήφθη για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ενώ φέρεται να παραιτήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η φερόμενη εμπλοκή της οικογένειάς του.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις δείχνει τους δυο γιους του να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον αστυνομικών με αυτόματα όπλα και στη συνέχεια να καλύπτονται σε μία τοποθεσία που δεν έχει ταυτοποιηθεί. Λίγο μετά εξουδετερώνονται από τις Αρχές. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση οτι πρόκειται για τους γιους του Ομάροφ.

Μια συναγωγή, δύο εκκλησίες και ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκαλά του Νταγκεστάν, στον βόρειο Καύκασο, έγιναν στόχος επιθέσεων ενόπλων την Κυριακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένοπλοι στόχευσαν τις πόλεις στην Ορθόδοξη γιορτή της Πεντηκοστής. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τουλάχιστον 15 αστυνομικοί, ένας ιερέας και ένας φύλακας. Έξι από τους δράστες είναι νεκροί και η αστυνομία αναζητά κι άλλους. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αλλά το Νταγκεστάν υπήρξε στο παρελθόν σκηνικό ισλαμιστικών επιθέσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.