ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γερμανία στέλνει τη φρεγάτα Hesse με αντιαεροπορικό εξοπλισμό στην ευρωπαϊκή αποστολή

Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή Aspides

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γερμανία στέλνει τη φρεγάτα Hesse με αντιαεροπορικό εξοπλισμό στην ευρωπαϊκή αποστολή

Η Γερμανία, ανακοίνωσε πως στέλνει σήμερα Τετάρτη (7/2) στην Ερυθρά Θάλασσα την φρεγάτα Hesse με εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας για να ενταχθεί στη ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί πως η αποστολή θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου για την προστασία των εμπορικών πλοίων από επιθέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν πολιτοφυλακής των Χούθι στην Υεμένη.

«Οι ελεύθερες θαλάσσιες εμπορικές οδοί είναι η βάση της βιομηχανίας μας και της ικανότητάς μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο αρχηγός του γερμανικού Ναυτικού αντιναύαρχος Γιαν Χρίστιαν Κάακ.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει ήδη προκαλέσει μποτιλιαρίσματα στον εφοδιασμό και έχει αναγκάσει μερικές εταιρείες να σταματήσουν την παραγωγή τους», δήλωσε προσθέτοντας ότι πάνω από το 90% του συνόλου των αγαθών φθάνει στην Ευρώπη και τη Γερμανία δια θαλάσσης.

Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι ανάμεσα στις χώρες που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της ΕΕ με την ονομασία Aspides (από την ελληνική λέξη Ασπίδες), στο πλαίσιο της οποίας θα αναπτυχθούν αρχικά τρία πλοία υπό ευρωπαϊκή διοίκηση.

Θα έχουν εντολή να προστατεύουν τα εμπορικά πλοία και να αναχαιτίζουν επιθέσεις, αλλά όχι και να συμμετέχουν σε πλήγματα εναντίον των Χούθι στην ξηρά.

Η γερμανική φρεγάτα Hesse (Έσση) απέπλευσε από το λιμάνι της στο Βίλχελμσχαφεν στη Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Ερυθρά Θάλασσα, όμως η συμμετοχή της στη αποστολή εξακολουθεί να εξαρτάται από την εντολή της ΕΕ και την έγκρισή της από το εθνικό κοινοβούλιο, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί για αντιαεροπορική άμυνα, καθώς είναι εξοπλισμένο με ραντάρ που μπορούν να εντοπίζουν στόχους σε απόσταση μέχρι 400 χιλιομέτρων και με πυραύλους για να καταρρίπτει στόχους, όπως βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ακτίνα άνω των 160 χιλιομέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περιμένουμε ολόκληρο το φάσμα άμεσων και έμμεσων επιθέσεων, από βαλλιστικούς πυραύλους … μέχρι μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τηλεκατευθυνόμενα θαλάσσια σκάφη καμικάζι», δήλωσε ο αντιναύαρχος Κάακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.