ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο πλοίο «M/T Chios Lion» (βίντεο)

Το δεξαμενόπλοιο συνεχίζει την πορεία του, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι έπληξαν το ελληνόκτητο πλοίο «M/T Chios Lion» (βίντεο)

Οι Χούτι δημοσίευσαν βίντεο από την επίθεση στο δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «MT Chios Lion».

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Λιβερίας, ιδιοκτησίας των Νήσων Μάρσαλ και ελληνικής εκμετάλλευσης, με ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το USV προκάλεσε ζημιές, αλλά το MT Chios Lion δεν ζήτησε βοήθεια, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούτι στοχοποίησαν, εξαπολύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, εναέρια και ναυτικά drones, τρία εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα, δύο από τα οποία έπλεαν στην Ερυθρά Θάλασσα και το τρίτο στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το ένοπλο κίνημα της Υεμένης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος των Χούτι για στρατιωτικά ζητήματα Γιαχία Σάρια ανέφερε χθες Δευτέρα αργά το βράδυ πως οι «επιχειρήσεις» τους διεξήχθησαν σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του Σαββάτου στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας – στον οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 90 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 300 και πλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.