ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Eunavfor Aspides: Το τάνκερ Sounion αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα – Σοβαρή περιβαλλοντική απειλή

Δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα και το πλοίο είναι ακόμα αγκυροβολημένο και δεν παρασύρεται από τα ρεύματα

Eunavfor Aspides: Το τάνκερ Sounion αποτελεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα – Σοβαρή περιβαλλοντική απειλή

Η Eunavfor Aspides που επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχουν εντοπιστεί πυρκαγιές σε διάφορες τοποθεσίες στο κύριο κατάστρωμα του ελληνόκτητου τάνκερ M/V SOUNION που έχει πάρει φωτιά από τις 23 Αυγούστου μετά την επίθεση των Χούθι ανοιχτά της Υεμένης.

Όλα τα διερχόμενα πλοία που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να προχωρήσουν με τη μέγιστη προσοχή, καθώς το M/V SOUNION αποτελεί ταυτόχρονα κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα και σοβαρή και άμεση απειλή περιφερειακής ρύπανσης.

Για να αποφευχθεί μια καταστροφική περιβαλλοντική κρίση, η EU NAVALFORCES ASPIDES, σε συντονισμό με τις ευρωπαϊκές αρχές, αξιολογεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να διευκολύνει προστατευτικά οποιαδήποτε μέτρα δράσης.

H επιτυχής αντιμετώπιση θα απαιτήσει στενό συντονισμό και ενεργό συμμετοχή των περιφερειακών κρατών. Δεν υπάρχει πάντως, προσώρας διαρροή καυσίμων από το πλοίο.

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «βρίσκεται ακινητοποιημένο στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου αυτή τη στιγμή παραμένει φλεγόμενο και φαίνεται να έχει διαρροή πετρελαίου, αποτελώντας τόσο κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα, όσο και μια δυνητική περιβαλλοντική καταστροφή» προειδοποίησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.