Η πρώτη αντίδραση από το οικογενειακό περιβάλλον της Εύας Καϊλή, μετά το ξέσπασμα του “QatarGate”, είναι γεγονός.

Την ώρα που συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στην επιφάνεια για την υπόθεση, πρόσωπο της οικογένειας της Εύας Καϊλή μίλησε -δίχως να κατονομάζεται- στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα, περιμένουμε κι εμείς ενημέρωση από τις βελγικές Αρχές. Περιμένουμε τον πατέρα της να γυρίσει στην Ελλάδα. Αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας όταν έγινε γνωστό. Την υπόθεση χειρίζεται δικηγόρος», δήλωσε συγγενικό πρόσωπο της Εύας Καϊλή.

">

QatarGate: Το χρονικό των συλλήψεων

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή είναι ύποπτη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, προσήχθη την Παρασκευή ενώπιον των Αρχών και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ακρόαση.

Η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και διαφθορά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».

Ποιοι κρατούνται ποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά από τους έξι προσαχθέντες συνελήφθησαν η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, ο οποίος παρουσιάζεται από βελγικά ΜΜΕ ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και του οποίου υπήρξε συνεργάτης ο σύντροφος της Καϊλή και ένα ακόμη πρόσωπο, λομπίστας των Βρυξελλών.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τη Le Soir.

Τι είναι το Qatargate

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, από την Παρασκευή, όταν τα βελγικά ΜΜΕ αποκάλυψαν τις προσαγωγές των έξι προσώπων, οι προσαχθέντες φέρονται να εμπλέκονται σε ένα φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ, προκειμένου να ενεργήσουν υπέρ του κράτους του Κόλπου για μια σειρά ζητημάτων στην ευρωβουλή. Να κάνουν με άλλα λόγια λόμπινγκ υπέρ του Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι το Κατάρ έχει επικριθεί ευρέως και ποικιλοτρόπως με αφορμή το Μουντιάλ. Ενα από τα θέματα που έχουν συζητηθεί ευρέως -πέραν των πολλών άλλων ζητημάτων που υπάρχουν με την εν λόγω χώρα- είναι αυτό των εργασιακών συνθηκών. Μπορεί η Εύα Καϊλή στην ομιλία της που προκάλεσε αίσθηση στην ευρωβουλή να αποθέωνε το Κατάρ για τα εργασιακά δικαιώματα, ωστόσο εκθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, αναφέρουν ότι 6,500 εργάτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έργων για το Μουντιάλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!