ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εξετάζεται η αποστολή στρατευμάτων στη Ράφα

Πιθανή η άμεση αναβίωση της αποστολής EUBAM, αυτή τη φορά στη Ράφα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Εξετάζεται η αποστολή στρατευμάτων στη Ράφα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι εξετάζει να προχωρήσει στην αποστολή δύναμης στα σύνορα της Ράφα, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στη Γάζα.

Ταυτόχρονα, ο Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Ράφα και κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου, για χρήση ψευδών κατηγοριών αντισημιτισμού εναντίον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) για πολιτικούς σκοπούς.

Η ΕΕ εξετάζει την αναβίωση της αποστολής European Union Border Assistance Mission (EUBAM) Rafah, η οποία δεν έχει λειτουργήσει από το 2007, όταν η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας. 

Ο Μπορέλ δήλωσε ότι η αποστολή θα απαιτήσει την έγκριση του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων και ότι η εφαρμογή της θα χρειαστεί τεχνική προετοιμασία και ομόφωνη έγκριση από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ​.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, απαντώντας στις δηλώσεις του Μπορέλ, ανέφερε ότι η επιχείρηση στη Ράφα προωθεί δύο βασικούς στόχους: την απελευθέρωση ομήρων και την ήττα της Χαμάς.

Υποστήριξε κατόπιν ότι η ΕΕ θα μπορούσε να συνδράμει στη Ράφα, «εφόσον σταματήσει να υπάρχει η Χαμάς​».

Διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Ράφα επιδεινώνεται, με χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς, ενώ η πρόσβαση σε βασικά αγαθά είναι περιορισμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΕ και άλλες διεθνείς δυνάμεις καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.